Adómentessé tenni a minimálbért, megoldható lenne, vagy csak az ellenzék okoskodik?
Ismét #16, #18-nak:
Továbbmegyek:
Nemhogy minimálbérre bejelentés, inkább a napi lejelentés a bevett gyakorlat.
#21 vagyok:
Én most például napi lejelentésben dolgozom 8 órában, nettó 6400 forintért. Papíron.
A valóságban 10 órát nyomok, 14.000-ért
"A minimálbérre való bejelentés, és a zsebbe fizetés a jelenlegi gyakorlat."
Pontosabban: még mindig. Az egykulcsos rendszer sem tudta kitörölni egyelőre az emberek agyából, hogy magasabb fizetés = magasabb járulékokkal.
Hajajj, láttad volna mi volt itt az egykulcsos adórendszer előttig. Akkor gyakorlatilag MINDENKI minimálbérre volt bejelentve, alig fizetett járulékokat, aztán csodálkoztunk hogy miért ilyen alacsonyak a nyugdíjak :D
"napi lejelentésben dolgozom 8 órában, nettó 6400 forintért. Papíron."
Neked kéne mondanod a munkáltatódnak, hogy ez így nem jó neked, tisztán szeretnéd kapni a fizetésedet. A munkáltatónak ez még mindig nem érdeke, neki ebből semmi előnye nem származik, csak neked.
#22, #24-nek:
Kezdek rájönni, hogy te tényleg valami másik bolygóról jöttél! XD
Neki sem mindegy! Mégpedig a ledolgozott órák száma miatt!
Ha 8 órában jelent le, akkor 1000 forintot fizet.
10 órában 2000-et.
Ez az 1000 forint lényegesen kevesebb, mint a bejelentett járulék.
Mivel az egy helyen dolgozás ideje be van korlátozva, ezért a komolyabb vállalkozóknak mindig 2 vagy több cégük van. Ha kifogyott az időkeret azon a cégen belül, akkor másnap már a másik cég alkalmaz ugyanott.
Te csak azt hiszed, hogy a vállalkozóknak nem nyereség! XDXDXD
#25 vagyok:
Ez a kormány dilettánsok gyülekezete!
#25. A a te szempontodból nézve a munkáltatónak mindegy, hogy neked mennyit fizet. Én erről beszéltem, nem a többi kis trükkről, amit inkább meg se említsünk :)) Maradjunk a vitában a minimálbér kérdésénél.
#26. Én továbbra sem értem, hogy egy alapvetően gazdasági okfejtéshez és vitának mi köze az aktuálpolitikához. Az a baj ebben az országban, hogy gyakran összekeverjük a kettőt és csak azért mondunk A-t, mert az éppen nem tetsző kormány B-t mond. Ne legyen kétségünk afelől, hogy az ellenzék is tökéletesen átlátja, amit én itt már jó pár komment keretében leírtam, csupán a szavazatszerzés érdekében vetik be őket:
- adómentes minimálbér
- európai bérek
- európai nyugdíjak
- alapjövedelem
- és még ki tudja miket mondanak.
Ebben egy érdekesség van, ha én akkor megtenném akkor most miért ne?
Miért fizetnék most több adót és magasabb bért, ha ugyanúgy bejelenthetek valakit most is minimálbérre és mondjuk mellé adom zsebbe a maradékot?
Ezen felül ne felejtsük el, hogy sok állami munkakör van, ahol szintén minimálbér vagy bérminimum körüli összeget keresnek ilyenek a kezdő pedagógusok, rendőrök, közalkalmazottak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!