Ellenzéki szavazók, mennyi a nettó fizetésetek?
Én 400 nettót.
"Nettó 200 ezer mérnökként"
Válts munkahelyet, ez irreálisan alacsony. Hacsak nem valami bölcsészmérnök hülyeségen végeztél, valószínűleg legalább egy ötvenest, de inkább egy százast erre rá tudsz dobni.
"a mi cégünknél kezdő mérnök sem keres nettó 700 alatt"
Gondolom ez pletyka, nem tény. Vagy a te céged messze a legjobban fizető cég az országban. Szinte sehol nem keres nettó 700-at egy kezdő mérnök.
Gépészmérnök átlag bruttó fizetés: 355-709k
Villamosmérnök átlag bruttó fizetés: 369-818k
Vegyészmérnök átlag bruttó fizetés: 323-600k
Nyilván a kezdő az ennek az alsó végénél van.
Egyébként nálunk is jó sok pletyka megy. Sok gépkezelő meg technikus beszél ilyeneket, hogy biztos a mérnökök 7-8-900 nettóban vannak, pár túlórával már viszik a milliót. De ezek full pletykák, semmi közük a valósághoz.
Ha mégis tévednék, és te tényszerűen tudod hogy egy pályakezdő mérnöknek 700 nettót adnak... akkor küldj nekem egy linket.
Egy kicsit pontosítok az előzőn:
A skála alsó végében pár Kelet-Magyarországi vidék van, ahol ugye híresen alacsonyak a fizuk. Budapesten vagy Nyugat-Magyarországon inkább a skála aljától 100-150 ezerben vannak a kezdők. Ez olyan 280-330 nettó körüli tartomány, nagyságrendileg. De 700 nettóban nincsenek pályakezdő mérnökök szinte sehol.
Magyarországon sehol. Nincs az a cég, akinek megérné, hogy a pályakezdőket, akik azt sem tudják, hogy merre vannak arccal, 700 nettós fizuval foglalkoztasson.
Pedig ismerek olyanokat, akik infóval/villamosmérnökivel pályakezdőként ennyivel kezdtek. Nemzetközi cégeknek ~1900 eurót fizetni egy pályakezdőnek nem egy nagy ár ahhoz, hogy a legértelmesebb embereket magukhoz vigyék. Főleg ha egyetem alatt közös projektek/pályázatok/gyakorlatok révén már kialakultak a kapcsolatok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!