Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Csak nekem ironikus hoyg aki...

Csak nekem ironikus hoyg aki tett ezért az országért az nem volt magyar?

Figyelt kérdés

Mondok Példákat:

Gróf Benyovszky Móric - szlovák

Gróf Zrínyi Miklós - horvát

Petőfi Sándor - valami szláv családból (Petrovics)

Lőw Lipót - rabbi aki kihirdette a trónfosztást

Kossuth - szlovák

Aradi 13 3/4-e osztrák

Nobel-díjasok (Teler,Neuman,)-zsidók

Anju ház francia (Károly Róbert)

Beatrix - olasz, magyar reneszánsz kibontakozása és elterjedése. (Magával hozott művészek, krónikások/ Korvinák

Ferenc József - Kiegyezés/ gazdasági fellendülés

Báró csepeli Weiss Manfréd - lőszergyáros,vasöntöde - zsidó

Radnóti Miklós - katolikus zsidó

Pilinszky - ő ugyan magyar volt de ma LMBTQ emberek közé sorolnánk.

Tormay Cecile - szintén LMBTQ egyébként sváb eredetű

Negatív:

Szálasi - örmény

Csák Máté - szlovák

2021. febr. 18. 13:05
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

10

Arról valami bizonyíték, hogy Zrínyi minek tartotta "inkább" magát?

MIT ÍRT MAGÁRÓL?

2021. febr. 18. 18:01
 12/18 anonim ***** válasza:
11. Nincs semmi direkt bizonyíték, de arra sincs, hogy magyarnak tartotta magát először. Viszont az indirekt bizonyítékok nem ezt súgallják.
2021. febr. 18. 18:41
 13/18 anonim ***** válasza:

12

"sugallják". Ja az már elég egy állításhoz.

Ez elég komolytalan téma, kérdés.

2021. febr. 18. 19:11
 14/18 anonim ***** válasza:
42%
13. Nem állítottam, azt mondtam, hogy inkább volt horvát, mint magyar, mert erre több jel utal. Horvát bán volt, horvát nemesi családban nevelkedett, amit eredetileg Zrinskinek hívtak (még a magyar király adott nekik birtokot, generációkkal korábban), Horvátországban nőtt fel. Sosem volt semmi oka rá, hogy magyar identitást vegyen fel, mert horvát nemesként autonóm pozícióban volt a Magyar Királyságon belül.
2021. febr. 18. 20:23
 15/18 anonim ***** válasza:
100%
Azt tudjátok ugye hogy Zrinyi korában nem létezett a mai értelemben vett nemzeti identitás? Ez csak Napóleon óta van, az előtt és Zrinyi korában az identitás alapját a vallás és a rendiség adta, tehát csak a nemesek voltak a magyar (vagy horvát) nemzet részei, a kapáló parasztok nem. Mivel Horvátország a magyar Királyság része volt rendi értelemben magát természetesen magyarnak is tartotta ahogy horvátnak is szintén rendi értelemben.
2021. febr. 19. 09:16
 16/18 anonim ***** válasza:

15

Napóleon óta? És Rákóczi, pl.?

2021. febr. 19. 14:20
 17/18 anonim ***** válasza:
100%

Azt nagyvonalúan kifelejtetted, hogy ezen logika mentén a legkártékonyabb történelmi személyiségek között is hasonló arányban voltak etnikailag nem-magyar eredetűek.

Az örmény Szálasi rendben van. Csák Máté se szlovák(magyar nemesi család sarja,csak az alattvalói között sok szláv volt), se egyértelműen negatív személyiség nem volt. A 20.század nagy kommunista alakjai viszont:

- Rákosi Mátyás(Rosenfeld Mátyás) zsidó.

- Gerő Ernő(Singer Ernő) zsidó.

- Farkas Mihály(Lőwy Hermann) zsidó.

- Péter Gábor(Eisenberger Benjámin) zsidó.

- Kádár János(Czermanik János) német-szlovák felmenőkkel rendelkezett többnyire, kisebbrészt magyar.

- Rajk László(Reich László) német azon belül is erdélyi szász.

- Kun Béla(Kohn Béla) zsidó.

Plusz korábbról ott van pl: Kollonich Lipót horvát-német eredetű gróf és érsek, aki szintén egy negatív figura volt.

2021. febr. 19. 18:14
 18/18 anonim válasza:
Attól még mert az LMBTQ tagja, akkor már nem is magyar? Ezek szerint én sem vagyok az...ne legyél hülye....
2021. márc. 19. 13:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!