Mi a véleményetek Orbán Viktorról, és így amblokk a FIDESZ-ről?
Miben értetek egyet/miben nem? Ti másképp csinálnátok, ha igen, akkor hogy?
Nyugodtan írjátok le hosszan! Hamarosan 18 leszek, és ugye ez azt is jelenti, hogy szavazni is fogok tudni. Természetesen nekem is van saját véleményem, ami annyiból épül fel, amit egy átlag 18 éves szokott tudni. Nyilván sok mindenről nem tudok stb. Kíváncsi vagyok, hogy ki mit gondol? :) Szeretem meghallgatni az emberek véleményét.
Előre is köszönöm a válaszokat! :D
Kérdező, nem lehet pár sorban leírni azt amit egy választás előtt ismerned kellene ahhoz, hogy jól dönthess. Hiába is írnám le, mert nyilván van előzetes véleményed és vagy találkozik vele amit leírok - akkor mindegy, vagy éppen ellentétes, akkor meg azért mindegy, mert rögtön el is fogod hessegetni, mondván propaganda és nem is igaz.
Ne másnak a véleményére támaszkodj, hanem keresd meg a valóságot, vagy legalább annak egy részét! Ez nehezebb, időigényesebb, ellenben kevesebben tudnak átverni ha ezt teszed.
18 éves vagy, vagyis vagy most állsz a továbbtanulásod előtt, vagy szakmát szeretnél még tanulni vagy már dolgozni akarsz - mindenképpen most kezded meg a felnőtt életedet. Ezért indulj ki azokból a dolgokból amik most számodra fontosak pl. munkalehetőségek, az oktatásban való lehetőségeid, nyelvtanulás, jogosítványszerzés, életkezdéshez az anyagi lehetőségek, tandíj vagy kezdő fizetés mértéke, netán diákhitelek, más hitelek kamatai, lehetőségei stb. Nézd meg azt hogy milyen volt ugyanez mondjuk 15 éve és hogyan változott az idővel, meg hogyan változott az elmúlt 5 évben. ne az akkori és ne a mostani válságot nézd meg, hanem az azt megelőző nyugodt éveket, most 2019-ig, korábban meg 2008-ig.
Nézz utána a valós adatoknak, hogy akkor hoygan változtak a jövedelmek, az infláció, a reálbér és mekkora volt az infláció, a munkanélküliség - meg hogy ezek javultak vagy romlottak az évek haladtával és tedd ezt meg az elmúlt pár évre is.
Tedd egymás mellé hoyg akkor egyetemistaként mire volt lehetőség, volt-e diákhitel, milyen kamatot kellett rá fizetni és hogyan - meg mi az ami most van!
Hasonlítsd össze hogy akkor egy pályakezdő fiatalnak milyen munkanélküliséggel, kezdő fizetéssel kellett szembenéznie, mit várhatott hogyan emelkedik a jövedelme és most mi történt az elmúlt pár évben.
Vagy hasonlítsd össze, hogy akkor mit kaptak a fiatalok az államtól, milyen lehetőségeik voltak nyelvtanulás, táborozás, külföldre utaztatás, jogosítvány kapcsán - és mi van most!
de ugyanígy össze lehet vetni a megélhetési költségeket, azok változását, a rezsidíjak emelkedését, arányát a jövedelemben. A jövedelemadók nagyságát, az egyéb adókat is.
Majd mehetsz sorban más területeken is tágítva a kört.
Neked 18 évesként majdnem lényegtelen hogy ki volt már korábban kormányon és ott mit csinált, hiszen messze van tőled. Azonban az, hogy aki már volt kormányon és volt lehetősége a maga döntései szerint irányítani az országot, az megmutatja, hogy mit tenne a következő választás után is ha ismét kormányra kerülne. Ahogyan azt is, hogy akik vele közösen fognak kormányozni, azok ezt már elfogadták, azzal egyetértenek amit akkor csinált, hiszen ha nm így tennének akkor nem álltak volna vele össze. Innentől meg tudhatod hogy ők ugyanazt tennék és teszik is majd meg ha kormányra kerülnek.
Leírhatom neked a magam tapasztalatát, de az nem a tied lesz. Azt tudom leírni, hogy az én gyerekeim is most kezdik az életüket. Azt tudom és látom, hogy a most diplomázott gyerekem sokkal több lehetőséggel találja most szembe magát, mint korábban, nem aggódik amiatt hogy lesz-e munkája vagy meg fog-e élni a fizetéséből. Hogy jövőre nem kell az a kevés jövedelemadót sem befizetnie, amíg nem lesz majd 25 éve, hogy ott van neki és a párjának a babaváró, amit felvehet ha akar - vagy nem. Hogy most élt a diákhitellel, mert nincs rá kamat és majd ráér visszafizetni amikor már lesz keresete. Ahogy másik gyerekemnél látom, hogy visszakaptuk a nyelvvizsgája díját, ha meg lesz neki akkor a jogosítványa vizsgadíját is. Hogy tanulhat nyugodtan ő is a maga egyetemén, szakján, mert van bőven hely. Hogy tanulok én is és a párom is, mert megtehetjük. Tudom, hogy harmadik gyerekünk csak a járvány miatt nem mehetett a britekhez 3 hétre nyelvet tanulni az iskolájával - mint most minden középiskolás. Hogy volt az állam szervezésében a határon túli magyaroknál osztálykiránduláson, a partner iskolával is a járvány miatt maradt csak el a több napos csereiskolai tanulásuk - majd jövőre pótolják. És tudom, hogy mindez nem így volt korábban. de nem kell nekem elhinned - nézz utána magad!
Nincs olyan szó, hogy "amblokk".
A kifejezés, amire te gondolsz, azt így kell írni: en bloc
Adatoknak utánanézni nettó baromság. Mindent megtalálhatsz belőlük és az ellenkezőjét is, hiszen attól, hogy van egy valós adat, attól még ezt számtalan más nézőpontból is lehet szemlélni és attól függ, hogy egy oldal egy adott statisztikával mit akar közölni, hogy melyik vonulatát fogja kihangsúlyozni. Tény, hogy az adatoknak kéne a legobjektívebbeknek lenniük, de a valóságban pont, hogy a legtöbb táptalajt adják politikai propagandára, ferdítésekre.
Mindenben jobb, mint az ellenzék volt. Jók az irányok : a migránsokat távol kell tartani a hazától, a saját népünket kell ösztönzni gyermekvállalásra CSOK, nem más kontinensről kell vadembereket behozni és nekik adni a pénzt, hanem a sajátjainknak. A rezsit alacsonyan kell tartani. A külföldi magyarokat meg kell védeni. Az irány jó, persze rengeteget lehetne finomítani rajta, de semmi sem tökéletes. Viszont a mai ellenzék mindenben csak kártékony volt
Az MSZP-SZDSZ érában vezették be a tandíjat felsőoktatásban. Mindíg megszorítások voltak 1994-2010-ig akármennyire is szárnyalt a világgazdaság, csak megszorítások voltak. Bokros-csomagtól kezdve, Feri reformhullámain át, egyre jobban meg kellett szorítani a nadrágszíjat miközben szétlopták az országot. Elprivatizűltak mindent. Minden közbeszerzést a Strabag nyert, a pénzt a zsebbe kapták és lapátolták ki az országból a pénzt. Nyomor volt a köbön. Konkrétan Medgyessy idejében államcsőd volt. Nem tudták utalni a havi nyugdíjakat, amíg meg nem jött az IMF uzsorahitel. Nem szabad hogy ugyanaz megtörténjen mégegyszer
Az én vélemény az az...
Hogy a Fidesz és az Mszp szétlopkodta az országot.
Eladtak mindent ami magyar volt.
Ott van pl a dunaújvárosi vasmű.
A vasmű tartja el a várost, sőt a környező kisvárosokat ill. falukat.
Rengeteg munkanélküli maradt, mert elbocsátották őket.
A magyar állam nem akarja vissza venni, mert túl drága nekik.
Az Orbán-kormány kizsákmányolja a magyarokat.
Ahelyett, hogy a munkanélkül maradt embereket támogatná, vagy a vendéglátóipart... inkább majd plasztikkártyára költi a pénzt.
Nézz körül, a kórházak romokban, alig van normális betegeláttás.
Helyette van egy csomó stadionunk.
4 évvel ezelőtt is azért tudta megnyerni a választást, mert nem engedte be a migránsokat. Ami nyílván tök jól sült el az ő javukra. Okosak voltak, mert megragadták a lehetőségeket.
Elintézték, hogy az egyedülálló emberek, akik szeretnének gyermeket,örökbe fogadhassanak.
Nyílván erre a homoszexuális emberek teljes ellehetettleníse végett volt szükség. Mert Magyarország keresztény és konzervatív ország...
Hagyjuk már!
Ha belegondolsz a Szájer ügybe, pontosan öngólt rúgtak. És hidd el, hogy a pártjukban is van meleg ember.
Csak titkolják.
A béremelésrőp pedig meg se szólaljunk, mert 145 ezért dolgoznak az emberek mondjuk 2 műszakban egy szaros boltban ami azért elég nagy fizikai munka is egyben.
145 ezer ft pontosan arra elég, hogy kifizeted a hiteled, meg rezsit és legyél boldog, ha éppen nem halsz éhen.
Gyerekek éheznek,emberek kerülnek az utcára. A cigányoknak hatalmuk lett Magyarországon és ezt, saját tapasztalatból írom. Ahol én lakok, ott jobban támogatják a munkanélküli drogbáró cigányokat(mert köpnek), mint a magyar embereket. Sőt ha éppen lövöldöznek, rájuk hívod a zsarukat, másnap folytatják.
Nem vagyok ellenzék tag, se Orbán párti. Tudnék még ezer dolgot írni az Orbán ellen.
És tudnék 1000 dolgot írni mellette is. De azt nem fogok. Mert azokat már az előttem lévők leírták.
De úgy gondolom, hogy itt az idő egy friss generáció kormányzásának.
Az Orbán elfáradt,felszívták magukat pénzzel.
De ne gondoljuk azt, hogy a többi párt nem fogja ezt csinálni.
Nem az országért harcol az ellenzék, hanem a győzelemért, a pénzért.
Mindenki a pénzért harcol.
Én személyszerint nem tudom, hogy kire fogok szavazni. Pedig már, lassan megvan a 3x.
Elég kilátástalan most minden.
Igazából ezek a választások arról szólnak, hogy kinek a zsebébe nyomsz 4 évig pénzt.
Vagyis ha 25 év alatti vagy, Te arra voksolsz, hogy kinek a zsebébe nyomják 4 évig a pénzt a szüleid.
Azt említettem már, hogy a tb 8000 ft lett idén?
Ettől miért nem hangos az ország? :D
Így a COVID idején. :)
Munkanélküliség,betegség,vírus.
És ezzel is milyen csodás támogatást adott a kormány.
Na mindegy.
Nem lehet mindenkinek megfelelni.....
Örökbe Ne fogadhassanak.
Elírtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!