Élnél a Horthy-korszakban? Ha tehetnéd, visszamennél oda, hogy milyen volt akkor az élet?
Horthy elküldött 200 000 magyar férfit a Donkanyarba köztük nagyapámat is,
130 000 -en meghaltak. Ezt nem lehet megbocsátani.
Csak néhány főbb momentum:
1929-es gazdasági világválság és munkanélküliség, holokauszt és kialakulása, II. világháború sok százezer magyar áldozattal. Nem is folytatom.
Ezek alapján köszönöm, inkább nem.
Ilyen kérdést csak az tesz fel, aki semmit nem tud arról a korszakról. Aki valamennyire ismeri vagy tanult róla és megértette, nemcsak nem kívánja vissza, de tesz is érte, hogy véletlenül se jöjjön létre még egyszer.
De azért tegyük hozzá: éltek ekkor is emberek, éltek jól is és átlagosan is. De nem mindegy, hányadrésze. És nem mindegy, a korszak mitől ér véget és hová vezet. Nagyon sok dolog lehetett volna másképp azon korszak nélkül.
A kerdezo becsulettel lepontoz mindenkit, aki nem akar arccal a multba=sggel elore haladni.
Hagyjuk mar a tortenelmet.
A tobbseg haladna. Nem visszafele.
Nem pontoztam le senkit, annak a korszaknak is megvan a helye a történelemben. Csak azért kérdeztem, mert míg a ma élő emberek többsége a Kádár-korszakban is élt, addig a Horthy-korszakról már keveseknek lehet élményük. De nemcsak úgy értettem a kérdést, hogy fizikailag léteztél volna-e abban a rendszerben, hanem hogy kívülállóként szemlélnéd-e, érdekel-e téged ez a korszak. Amely meglehetősen vitatott.
Visszamenni természetesen senki nem tud, és nem is kell. Azonban múltunk része ez a kor is, mint a többi. Aztán hogy ki hogy ítéli meg, az más kérdés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!