Ha a baloldal nyer jövőre (vagy később), az országnak végleg vége?
Értem. Tehát egy egész család is összekuporodhat egy nyomorult panellakásban, van fűtés meg internet, és mindenki menjen mérnöknek meg informatikusnak, aki pedig hiányolja a szociális életet, az olvasson könyvet.
Akkor mondd meg: ha szerinted ezek az "eredmények" bőven elegendőek az ország vezetésétől, és mindenki örüljön a panaszkodás helyett - akkor mi a francért kéne szavazni az általatok imádott Fideszre? Már ne haragudj, de ezt bármelyik párt el tudná érni. Komolyan ez a mérce 2021-ben?! Ez egyszerűen nevetséges!
Belekezdtem egy hosszabb válaszba, de aztán meggondoltam magam. A vitának akkor van értelme, ha a felek nyitottak az új gondolatokra. Belőled viszont csak a rakottkrumpli árad.
Apropó, mi a véleményed arról az előrejelzésről, hogy 2034-ben több roma fog születni, mint magyar?
Emlékeztetőül: 2010 óta Fidesz van. Bő tíz éve volt valamit kezdeni a demográfiai problémákkal, de semmit nem tett. Vagy tévedek? Nincsenek NO-GO zónák talán? Hmmm? Erre mit mond Mr. Fideszrajongó Úr?
Na most már tényleg durvára kiforgatod a szavaimat. De leegyszerűsítem, hogy hátha végre megérted. Az állításaim a következő:
Állítás: Magyarország jelenleg olyan élethelyzetet és jövőképet biztosít a társadalom számára, amely miatt sokan úgy döntenek, hogy nem akarnak gyereket vállalni. (Ezt NEM ÉN mondom, hanem a gyermekvállalási korban lévő állampolgárok jelentős része.)
Indoklás: A születendő gyermekek jelentős része vagy CSOK miatt legyártott négyzetméter-alapon vállalt gyerek, vagy egyszerűen csak roma (az év első gyereke: Lakatos Alen Ruben). a demográfiai mutatók szerint Magyarország népessége folyamatosan csökken.
Következtetés: a Fidesz politikája ezen a téren megbukott.
Állítás: a Fidesz lakáspiaci manipulációinak eredményeképpen azok, akik nem a megfelelő családi háttérrel rendelkeznek (értsd: nem örökölnek, nem tolnak alájuk lakást) esélytelenné válnak arra, hogy valaha saját tulajdonú lakáshoz jussanak. Vagy a szüleiknél ragadnak, vagy albérletrabszolgákká válnak. Ez szintén nem tesz jót a gyerekvállalási hajlandóságnak, mivel a felelősen gondolkodó emberek nem akarnak az otthon érzése nélkül gyerekvállalásba fogni.
Magyarázat: csak hasonlítsd össze a lakásárakat a CSOK előttiekkel! Átlagosan 2-3-szoros növekedést figyelhetsz meg úgy, hogy a lakások ugyanolyan (vagy rosszabb) állapotban vannak.
Állítás: a jelenlegi demográfiai mutatók alapján kijelenthetjük, hogy az országnak néhány évtized múlva gyakorlatilag vége. Felfalják az etnikumok.
Magyarázat: 2034-re az újszülött etnikumok száma meg fogja haladni az újszülöttekét. Exponenciálisan nő annak a rétegnek a mennyisége, amely haszonnal nem bír a társadalom számára, ellenben rendkívüli terhet jelentenek, együttélésre pedig képtelenek - a bűnözés pedig egyre gyakoribb és egyre durvább. A Fidesz nem hajlandó beszélni a dologról - még csak az elkövetők bőrszínét sem nevezi meg a körözési listákon sem!
Állítás: a reálbérek csökkentek.
Magyarázat: a reálbér (tehát a nominálbér és az infláció hányadosa) egyértelműen rosszabb évről-évre. Ugyanazért a pénzért folyamatosan kevesebb és kevesebb termékhez jutunk. Gondolom jársz te is boltba, úgyhogy legalább ebben végre csak egyetértünk!
Állítás: a Fidesz migránsellenes politikát kommunikál, de valójában ugyanúgy hazaáruló döntéseket hoz, mint a baloldal.
Magyarázat: kiváló példa az ukrán vendégmunkások folyamatos térhódítása. Ahelyett, hogy a Fidesz a magyar munkavállalók érdekeit képviselné, inkább a multik érdekeit kiszolgálva beengedi az olcsó munkaerőt (amely természetesen szenny emberekből áll), és azokat bocsátja rendelkezésre. Ezzel gyengíti a magyar munkavállalók alkupozícióját, ellenben növeli a multik profitját. (Példa: Bosch.)
Na ráfordítottam most vagy 10 percet, hogy olyan egyszerű állításokat és magyarázatokat fogalmazzak meg, amelyeket még egy kisiskolás is megértene. Ha ezután is csak visszaszövegelsz, akkor tényleg reménytelen vitába szállnunk. Remélem azért lesznek, akik felfogják az érveimet, és elgondolkoznak.
Végső következetés: a Fidesz és a baloldal ugyanúgy a nemzet halálát jelenti. Az egyik kicsit lassabban, a másik kicsit gyorsabban, de mindkettő a végső pusztulás irányába vezeti az országot.
Ébresztő emberek! Csak a szélsőjobboldali politika jelentheti a kiutat! Térjetek már végre észhez, könyörgöm!
#34 Szerintem te nem érted, hogy én miről beszélek. Csak annyit mondok kb. három oldal óta, hogy nem kell drámát vizionálni, meg teátrálisan hisztizni, hanem racionálisnak kéne maradni és tényeket mondani...
Végig nem arra reflektáltam amit mondtál, hanem azzal volt bajom, ahogy mondjátok...
#31 " 2010 óta Fidesz van. Bő tíz éve volt valamit kezdeni a demográfiai problémákkal, de semmit nem tett. "
Bruhahahahaha...
10 éve nem tudtok mást csinálni, mint nyafogni meg siránkozni a családtámogatások miatt. Sorra megy a hiszti ahogy megjelenik megint egy újabb családokat támogató, segítő dolog. A 10 év bizony eléggé sikeres volt, mert a gyermekvállalási kedv megnőtt, a csökkenő szülőképes korosztály ellenére nem csökkent ugyanolyan arányban, a termékenységi ráta nőtt, és még csak most indul el a CSOK és babaváró bevállalt gyerekeinek a megszületése.
Azért elég szánalmas ilyen hülyeséggel jönni, mikor 10 éve siránkoztok éppen azon hogy minek ez is meg az is meg amaz is a családoknak.
Én a CSOK óta szidom ezt a tetű kormányt. Ami eddig 10 millió volt, az most 25. Hát ez aztán nagyon jót tett valóban! Miért nem "támogatják" még jobban a piacot? Legyen már vagy 50 millió is egy ócska panel! Akkor már tuti nemhogy hármat, hanem hatot is szülnének!
Ennyi fizetett Fidesz trollt...
Vigyázzunk egymásra! Szavazzunk a Mi Hazánkra!
Legyünk reálisak kakas a köztévében volt a legértékesebb politikus valaha ideáig. <( ̄︶ ̄)>
Visszatérve én szerintem a fidesz szenved a legtöbbet ideáig a járvány alatt, ha kevés ember tud értelemben dolgozni vagy tanulni "rendesen" az visszafog csapnirá majd. Szja cucc pityú méretű segítség lesz például Tesco-ban nem csak 25 alatti dolgozik annyiért majd, ha beindul a gazdaság valahogyan.
De az hogy szélsőjobbol szélsőbal lett analógia fénylik a legjobban. Egyik nap ultrakonzervatív vagy mi tudja már másik nap kommunista komolyan. Antifa kell még ide és teljes lesz a buli, mihazán harcol az antifával. Ez kell majd ide a népnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!