Ha a baloldal nyer jövőre (vagy később), az országnak végleg vége?
Lakás?! Milyen lakásról beszélsz, ember? A CSOK óta tripla áron lévő lakásokról? A 30 milliós panelekről? Ilyen árak mellett az átlagembernek sose lesz lakása!
Ellátják? Milyen ellátásról beszélsz, ember? Két éve új háziorvosom van, de még sose találkoztam vele személyesen. Amikor jelentkeztem rendelésre, egy perc telefonos vizsgálat után gyógyszert írt fel, és viszlát!
Fűtés?! Olyan árakon mennek már az energiaszámlák, hogy az átlagember már csak reméli, hogy nem lesz hideg!
Továbbtanulni?! A felvételim előtt két hónappal szüntették meg a támogatott képzést azon a szakon, amire jelentkeztem. 1 MILLIÓ Ft hitellel indult az életem!
Szórakozik?! Még annyit sem engednek, hogy legalább tíz fős limittel kinyithasson egy vendéglőhely, vagy egy uszoda!
És külföld? Már lassan tömve van magyarral... Ami nem véletlen!
#20 Aki itt drámázik, az valószínűleg nem az, aki épp éhen hal a legutolsó faluban, ahol alig van net is.
Beszélgettem a nagyszüleimmel erről amúgy, ők nem jártak bálba.
Az egyik irányból a nagyszüleim egy szoba-konyhában éltek, két család összesen 6-an, közös pottyantós wc-vel ami a 32 lakásos társasház udvarán volt. Melegvíz nem volt, de vizük igen, cserébe a cipők, ha kint hagyták őket a szekrényből vizesek lettek reggelre, annyira rossz volt a fűtés és a vízelvezetés, minden penészes volt és folyton köhögtek. Heti hat napot dolgoztak + néha túlóra, kézzel mostak + főztek, mikor hazaértek. A gyerekekkel három hónapot lehetett otthon maradni, utána fizetés nélküli szabadságot kellett kivenni, de nagyimat a főnöke nem engedte el. Cserébe a gyerekeket a szomszédos bölcsődébe lehetett elhelyezni, ami három villamosmegállóra volt, és ebédszünetben ki lehetett menni megszoptatni a gyereket, erre volt fél órája, ezért neki sose sikerült időben visszaérnie.
A másik nagyszüleim 4-en laktak egy szobában, és szerencséjük volt, mert mást nem költöztettek be melléjük a szobába. Nekik sem volt angol wc-jük, de náluk jó fűtés volt. Nagymamám otthon maradt és seftelt, nagypapám jó munkás emberként dolgozott, miután mindkettőjüknek megtiltották, hogy befejezzék az egyetemet.
Külföldre tudjuk, hogy nem mehettek. Azt is tudjuk, hogy 1956-ban többször futottak ki az éjszaka közepén, hogy behúzódjanak az utca túloldalán lévő pincébe. A nagyszüleim, amikor már "jól éltek" olyan ágyon aludtak, hogy mindig egy irányba kellett nézniük, vagyis, ha az egyikük meg akart fordulni éjszaka, akkor felkeltette a másikat és átfordultak. Nagypapám volt hadifogoly még a világháborúban és mesélte, hogy volt olyan, hogy három napig csak cukrot evett és ő szerencsés volt, mert pont előttük fosztottak ki egy cukorüzemet és a teljes táskájukat megtöltötték kristálycukorral.
És igaziból sosem úgy élték meg, hogy milyen szörnyű és itt a vég. Amit te ilyen szörnyűnek fogsz fel, hogy emberek éheznek, meg nem tudnak fűteni, az akár csak 100 éve teljesen általános helyzet volt. Afrikában még mindig sokan vannak, akik egész életükben egyetlen(!) fajta ennivalót esznek. Tényleg lassabban fejlődünk, de sokkal jobban élünk, mint 100-200 éve még így is.
#17 Túlbecsülöd azokat akik "túldramatizálják a helyzetet".
Nem dolgoznak semennyit, nemhogy heti 50 órát, az anyu meg apu tartja el őket, fizeti az internetet nekik, csak sírnak, mert anyuék pénzét most nem tudják éjszaka kocsmázással elverni a haverokkal és közben közeleg az az idő, hogy tényleg menniük kell dolgozni nekik is.
Ó hát igen, 2021-ben aztán valóban hatalmas elvárás, ha nem elegendő az, hogy jobb az életünk, mint a háborúzó-éhező Afrikaiaknak... És még Internet is van!
Mit képzelek én magamról, hogy ezt keveslem...🙄
- Miért az utcán laksz és onnan netezel?
- Akkor talán háziorvost kéne váltani és nem belenyugodni, hogy egy idióta. Nekem is volt olyan ismerősöm, aki a "jó diagnoszta" orvosához járt, csak amikor épp kellett volna neki egy beutaló másik orvoshoz, azt nem írta meg, helyette ismerős orvossal írattunk neki. A fia érdekes módon a város másik orvosánál kapott beutalót minden gond nélkül.
- Miért hány fok van nálad most, átlagember?
- Másik szakra nem tudtál volna menni? Akár egy év kihagyással?
- A TV, rádió, internet mond neked valamit? Olvasás, tudom, hogy bezártak a könyvtárak, de talán egy-két antikvár könyvet megengedhetsz magadnak...
- A világon 7 800 000 000 ember él, Magyarországon van 9 000 0000, akkor sem lehetne tömve a világ magyarokkal, ha mind kimennénk. Amúgy meg ez csak könnyebb neked nem? Se nyelvet nem kell annyira tudnod, mert takarítókat mindig keresnek, se az ügyintézés nem lesz olyan nehéz mert már sokan megugrották.
Szóval azért drámázol, mert nem járhatsz bulizni, nem költözhetsz külön a szüleidtől 40 éves korod előtt, olyan szakon akartál tanulni, ami fizetős és ettől nem tértél el, nem akarod beletenni az energiát, hogy találj egy jó háziorvost és öhm, drága a rezsi...
De azért ez lássuk be, hogy nem a világ vége és nem ok mondjuk az öngyilkosságra, mert élhetetlen az ország...
#26 De azért nem is tartunk itt:
"Mert már eljutottunk arra a pontra, hogy VÉGE, ez már nem élet csak létezés. A saját életét még leéli az ember, de ezt a kilátástalan létezést már nem akarja továbbörökíteni."
És igaziból azt gondolom, hogyha az emberek egy háború alatt nem jutottak el ide, akkor az alatt kellene lennünk, vagy azért itt valaki inkább színpadiasan drámázik...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!