Könnyebb lenne egyes romák helyzete, ha visszavennénk az előítéletekből?
Egyszer már bebizonyosodott hogy lehet kezelni őket, csak abbamaradt, jött a mai rendszer és leszakadtak újra. A szocializmusban elkezdtek felzárkózni, szakmát szereztek, dolgoztak stb.
Manapság is hangoztatjuk hogy ha dolgoznának akkor nem lenne velük gond, de mikor valamelyik rendesen dolgozik és beilleszkedik a társadalomba akkor is képesek vagyunk összevetni a putrisokkal.
Vannak közöttük szépszámmal értékes emberek, csak ugye sok az előítélet velük kapcsolatban.
lol látszik mindenen hogy mik a problémák! valaki találkozott 10-20 cigánnyal és kész mind rosszak tűzre velük... szintén azok az emberek találkoznak 20 rossz magyarral semmi...
ez a probléma mindenkire igaz mindenhol vannak rosszak jók az lenne a legjobb ha mindenkinek biztosítaná az állam a tanulást és a megfelelő körülményt és akár segélyt de azt úgy hogy elhelyezik őket dolgozni és járnak iskolába! ez csak plusz motiváció de nem a magyar vezérkarnak szét kell lopnia az országot mert ez van itt! ezért nincs megoldva a probléma mert a magyar vezérség a saját népét is meglopja ez az ország komolyan ilyen erő alapú és néha néha be dobnak 1-1 csontot!
fater építőiparban van nem egy magyar családdal találkozott akik segélyért (csok) csinálnak 4-5 gyereket na most az mivel is másabb??? ugyan olyanok az emberek! csak az elmúlt pár hónapban érdeklődött magyar 10 család és 4 cigány...
én pl voltam 2 közép suliban is a fele diák cigány volt mindig és nem csak ők morzsolódtak le a vizsgát is le tudták tenni (szakma) persze volt olyan is aki érettségi közben dolgozott! és át kellett menni estire mert hát... és komoly is volt mert full 4-5ős tanuló volt... munka mellett...
a probléma jelenleg két okból van
1. magyarok
2. cigányok
megoldás:
1. támogatni segíteni országos szinten (mindenkit aki rossz helyzetben van) feltéve addig amíg dolgozik iskolába jár ettől csal még jobban meg jön a kedvük
2. sokszor van előítélet olyanról is hallottam hogy sokszor azért nem veszik fel őket 1-1 helyre mert cigányok (olyant sem aki nem is barna...)
11
Te roma vagy hogy ennyire véded őket? Amúgy van igazság abban amit írsz csak nekem úgy tűnik hogy inkább a romák pártját fogod
igen mert cigány vagyok... be látom hogy vannak nagyon alja cigányok de ugyan úgy találkoztam alja magyarral is! ahogy jó magyarral és jó cigánnyal is... ilyen egyszerű ez
független akartam lenni de unokatesomat aki fehér szőke kék szemű... van német ág náluk... csak azért nem vették fel mert tudták róla hogy cigány...
persze volt olyan is ahol azon akadtam ki mennyi cigány pincér van egy 4 csillagos luxus hotelben! ":D
12 azért is mert sajna az általános sulimban jól meg kellett húznom magam különben kemény éveknek néztem volna elébe a tanárok által...
sajna nem cigány gyűjtőbe jártam vannak rossz tapasztalataim de végső soron beláttam mindkét fél hibás
érettségit már úgy kezdtem hogy bemutatkozáskor mondtam hogy 100% cigány! ":DDD mert hát nem vagyunk barnák mert az ősök nem romániából jöttek hanem németből francia és spanyolországból...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!