Van értelme azon reménykedni, hogy az ellenzék nyer
'22-ben és magasabb lesz a fizetésem vagy inkább hagyjam
itt az egyetemet?
Figyelt kérdés
Az NKE-re járok és meg is bántam, hogy erre az egyetemre jöttem és tudom, hogy nagyon pocsék lesz a fizetésem közszférában ezért már gondolkodom rajta, hogy itt is hagyom, elmegyek szakmát tanulni. De még lehetséges az, hogy 22-ben győz az ellenzék és akkor emelik a béreket?
Rosszindulat nelkul mondom hogy jót nevettem kerdező!
Álmodba se várj valami komolyabb fizetest barmilyen kormany valtastol. Nagy naivitas ebben bizni.
Ha mar itt tartunk, drasztikusabb minimálbér emeles eddig mindig fidesz kormany alatt volt. Szocik osztogatasanak eddig mindig megszoritas lett a vege de nagyon dolgokat ne varj senkitol mert nem lesz. Főleg nem virus vallsag alatt vagy utan.
Szerintem ha lesz kormanyvaltas, jó ha nem megszoritasokkal inditanak.
A vallsag+egy új kormany amire atlatja es atveszi a kormanyzast addig kicsit kaotikusabb a dolgok alakulasa. Igy volt 2010be is, ennel a szedetvedett tarsasaggal Gyurcsannyal az elen triplan igy lesz.
A kovetkezo evekben szamottevő javulasra nem lehet szamitani a valsag miatt, barki is lesz.
2021. febr. 10. 20:23
22/24 anonim válasza:
Sose várj arra, hogy valami külső körülmény javítja majd a megélhetésedet. Proaktív legyél, ne pedig reaktív. Tanulj, dolgozz, szerezz tapasztalatot, képezd magad és akkor olyan munkaerő leszel, aki válogathat az állások között. Nem várni kell az aktuális kormányra, miniszterelnökre, polgármesterre stb.-re, hanem tegyél azért, hogy megbecsüljenek. Azok várnak a sült galambra, akik nem értenek semmihez és lusták cselekedni. Te ne légy ilyen. Az meg, hogy a közszférában vársz változást az röhej. Mindegy milyen kormány van, a köztisztviselőket sosem fogják jól megfizetni.
2021. febr. 10. 20:23
23/24 anonim válasza:
Less állást külföldön.
2021. febr. 10. 23:56
24/24 anonim válasza:
Tudnám miért hiszik azt az emberek, hogy egy esetleges kormányváltás esetén, százezrekkel/milliókkal többet visznek majd haza havonta? Meg minden sarkon luxuskórházak lesznek tb alapon és kitűnő oktatási rendszer stb.. Mindenki a saját sorsa kovácsa, közszférába olyan menjen dolgozni akit tényleg nem érdekel a pénz, hogy miből nevel majd gyereket, épít házat, hanem mert ezt csinálja szívesen.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!