Még mindig meg lehet élni havi 47 ezer forintból és 2 kecskéből Magyarországon?
"Csak úgy szólok, hogy 100 ezerért kapsz 180 kilós malacot."
Jól mondod. Egyik biztonsági őr ismerős a dögkúton melózott, hogy ne fosztogassák az orkok. Nos ott a másik 3 munkatársával a "behozott árún" mindig hízlaltak 4 malacot. Az a 4 malac igen szépen és hamar meghízott, hogy kizárólag dögöt evett. Nos azt adták el 100 ezerért az igényes pesti úri közönségnek mindig. Az üzletben is lehet kapni szteroiddal felpuffasztott kínai malachúst. A korpás, lucernás, kukoricás malacot te se fel nem hízlalod 100 ezerből, se meg nem veszed...
14.
Jól van, szerintem neked már mára sok lesz ez.
5-8 ezer forint között mozog a takarmány kukorica, árpa, tritikálé ára.
Ebből kell 2-3 mázsa egy száz kilós disznó felneveléséhez. Egy bála lucerna 12-14 ezer forint.
(Sőt mondok durvábbat 1 mázsa kukorica 10*10 méteren terem, szóval akinek van egy 10 áras telke és képes 3-4-et belőle felásni(mi ennél konyhakertnek többet ásunk fel kézzel, mert a traktor nem tud bejöni a telekre) az simán el tud tartani egy disznót és még pár csirkét is, hogy legyen tojás)
Szóval ha a munkát nem számolod és nincs semmid az ég világon akkor is egy malac, takarmányostól meg mindenestől jó ha 50 ezer forintodban van. És még mondjuk egy disznót röhögve eladsz addig tessék csak próbálkozni mondjuk kukoricával, amikor már senki se akar dolgozni, állatokat tartani.
"Ebből kell 2-3 mázsa egy száz kilós disznó felneveléséhez"
Azt nem írtad hozzá, hogy egy hétre kell ennyi. Szerintem vesd be a nagyszobát a lakótelepen és máris lesz malacod, mert így csak dögmalacot esztek...
Városban esélytelen. Falun talán, de nagyon meg kell húzni a gatyamadzagot. Csak alap kaja, abból is a legolcsóbb. Ilyen, hogy csoki, cigi, pia nem nagyon fér bele. Fizeted a rezsit, kaja, gyógyszerek (mert legtöbbször kell). Ami kb ezen felül van az már luxus ebben a helyzetben.
Persze aki ennyiből él, az legtöbbször bagózik, iszik. Nem rosszból, de sajna ez van.
A föld vagy a haszonállatok: itt még falun is sokan szarnak bele. A szomszédnak is van kertje, mégis kiadja, mert lusta g.ci. Ugyanúgy a tyúkok. "Sok a baj velük, aztán meg a húsát is unom már!" Szóval eladta vagy levágta és a hús megromlott mert nem kellett neki. A fiatalok meg amúgy sem akarnak gazdálkodni. Mondom ezt én is majd 30 évesen. Én sem akarok ezzel foglalkozni. Mindig is volt kertünk (most is van), de engem nem foglalkoztatott. Anyám igazi gazdálkodó. Van ehhez kitartása és akarata. Kicsiben nyomja, de igaz, megtermeli a legtöbb dolgot, ami kellhet. De ezt is ki kell pótolni.
Szóval nem egyszerű falun sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!