Az Astrazeneca vakcina menynire biztonságos a Pfizerhez képest?
Egyik engedélyezett vakcinánál sem az a kérdés, hogy biztonságos, hanem hogy hatásos-e.
A lakossági bizalom úgy tűnik a Pfizer-be helyeződött...mondjuk ők kapták a legjobb sajtót.
Ki találja ki ezeket a neveket?
Astra zeneca?
Miért, a tiedet ki találta ki?
Én akkor találkoztam először a nevükkel, amikor jégcsarnokot építettek Káposztásmegyeren.
Meg pfizer
Akkor is hülye neve van
Biztonságos, de a vírus dél-afrikai mutációjával szemben nem elég hatékony egy 2.000 emberen elvégzett tesztelés szerint (a Financial Times írta meg, mai hír!).
A Pfizer ez ellen a mutáció ellen is hatékonynak bizonyult, de az is igaz, hogy bármikor megjelenhet olyan mutáció, ami ellen az sem véd.
Viszont bármelyiket is adatod be, nagyságrendekkel csökken az esélye, hogy belehalj a koronavírusba, mert ha egy variánsával találkozott már a szervezeted, a mutációkat is hamarabb felismeri és hatékonyabban termel ellenük antitesteket az immunrendszered!
Szóval még mindig jobb az AstraZeneca mint a semmi!
Az mondják is-is.
A Pfizer egy nagyon új típusú, hatékony (97%) mRNs vakcina, de nem tudni a hosszútávú hatásaitól semmit.
Az AstraZenecaval típusával (vektor) több a tapasztalat, kevésbé hatékony (70%), viszont 65 év felettieknek nem ajánlják.
#8/8
Tudod is hogy, mit jelent az a 70%, vagy csak leírod mert láttad? Nem kötöszködésből kérdem, tényleg kiváncsi vagyok rá, mert a kommentedből kiindulva erős a gyanúm, hogy nem tudod.
Csak leírtam, mert láttam, részletesen nem olvastam utána, de feltételezem, hogy ilyen % arányban ad védettséget a beoltottaknál. Ha már így írtad, gondolom, másról van szó. Leírnád?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!