Nem érted. Itt vagyoni jogokat is átadtak, azokat nem lehet visszaszerezni. Államosítani csak vásárlással tudsz. Milyen alapon sajátítanák ki? Ez ennél ezerszer bonyolultabb. Sajnos olyan jogi aknákat rak le a Fidesz 10 éve - és főleg az utóbbi 2-3 évben - amikkel egy esetleges következő kormány nem nagyon tud mit kezdeni. Ezért kötnek 5 éves keretszerződést az útfelújításokra és az informatikai beszerzésekre, kommunikációra is. Fogva lesz a következő kormány. Ha lesz.
SEHOL nem írtam, hogy lehajtott fejjel kellene tűrni. Vagy rá tudnál mutatni hol írtam erről? A jog az meg egy másik tészta.
21-es, DE, ÉRTEM. De egyrészt én nem a dolog vagyoni részét látom a fő problémának, és szerintem a diákok és tanárok sem azért tüntettek, hanem a TARTALMI részét. Abba meg a felsőoktatási törvénnyel bele lehet szólni, az egyetem fenntartásától függetlenül.
Másrészt az alapítványok kuratóriumait lecserélheti egy új miniszter.
Ha én holnap az alapítói jogokat gyakorló miniszter lennék, ki tudnék olyan elnököt és kuratóriumot nevezni, aki akár visszaadományozza az államnak az egyetemet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!