Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Szerintetek mi lenne, ha...

Szerintetek mi lenne, ha 2022-ben az Összefogás nyerne?

Figyelt kérdés

Ennek a valószínűségét ne firtassuk, olyan kommentek ne jöjjenek, amelyek azt taglalják, hogy úgyse történne meg, az Orbán úgyse adná át a hatalmat, stb.

Tegyük fel, hogy 2022 előtt történik valami olyan meghatározó esemény, ami az Összefogás győzelmét eredményezi. Nem 2/3-os győzelem.

Megtörténik a kormányváltás, a miniszterelnök Márky-Zay Péter (vele a legegyszerűbb vízionálni, mert lévén független), Orbánék ellenzékbe kerülnek.

Mi történne, nagy vonalakban melyik a legvalószínűbb forgatókönyv egy ilyen esetben?

(Kommentben is ki lehet fejezni)

2021. febr. 4. 10:40
1 2 3 4
 11/37 A kérdező kommentje:

Kivétel, ha a független politikus kifejezést a párt nélküli politikusra használják.

2021. febr. 4. 11:54
 12/37 anonim ***** válasza:
15%
A probléma ott kezdődik, hogy nincs közös ellenzéki program. Ha nyernének, továbbra is fent kellene tartaniuk a meglévő támogatások rendszerét. Már nem mutogathatnának másokra. Kormányozni kellene és betartani az esetleges ígéreteket. Fenntartani a jóléti programokat. Amúgy esélyük sem lenne kihúzni négy évet. A nép ma már nem toleráns velük szemben és nem felejt!
2021. febr. 4. 11:58
 13/37 anonim ***** válasza:
85%
Nincs olyan opxió, amit én választanék. Igazából az én választásom sem feltétlen reális, inkább csak reménykedés. Én azt szeretném, ha rendesen menne tovább a kormányzás azzal a fejlődési ütemmel, ahogy eddig, csak nem lenne kormánypropaganda a köztévén, karaktergyilkosságok, és jobban közelednénk Nyugat felé, valamint megpróbálni másik legfőbb ügyészt kinevezni, a választójogi törvényt pedig 2010 előtti állapotra visszaállítani. Ha ezek megtörténnek, minden más mehet tovább ugyanígy, ja meg kevesebb korrupció. Bár ezekhez 2/3 kellene nekik.
2021. febr. 4. 12:25
 14/37 anonim ***** válasza:
0%
Semmi mert nem nyernének.
2021. febr. 4. 13:06
 15/37 anonim ***** válasza:
25%
#9 Kérdezted hogy mi lesz akkor ha... én meg leírtam hogy ugyanaz lesz ami már korábban megtörtént és felsoroltam. Értem, hogy ez neked nem tetszik, mert nem találgatás, de ez fog történni.
2021. febr. 4. 13:12
 16/37 anonim ***** válasza:
35%

#8 "Ha politikusként független valaki, az pont azt jelenti, hogy nincsen pártja."

Amikor egy ellenzéki összefogásBAN kérdezed meg a lehetséges miniszterelnök jelöltJÜK személyét, ott nem értelmezhető ez hogy a párt nélküli ember az független lenne.

Nem lehet független jelölt az aki egy pártlista vezetőjeként készül indulni a választáson. Az nem független jelölt hanem olyan ellenzéki összefogás jelölt akinek nincsen saját pártja.

Ha a független jelöltet választáson nézed meg ott az számít ki a jelölő szervezete. Akkor lesz független ha vagy teljesen önállóan indul vagy a nagy pártok nem állnak mögötte és nem ők jelölik. Hiába nem fidesz tag Tarlós és nem is volt az soha, mivel a fidesz jelöltjeként indult a főpolgármester választáson nem is számított független jelöltnek.

2021. febr. 4. 13:15
 17/37 anonim ***** válasza:
9%

#13 "Én azt szeretném, ha rendesen menne tovább a kormányzás azzal a fejlődési ütemmel, ahogy eddig,..."

Ez csak abban az esetben történhet meg ha marad a jelenlegi kormány. Bárki más kerül kormányra az egy teljesen másféle jövőt fog jelenteni. Azt kell eldöntened hogy a mostani neked kevésbé tetsző részletek a rosszabbak vagy az, ha az ország ismét elindul egy negatív pályán és nem csak nem megy tovább az eddigi fejlődés de egyre romlik majd a helyzet. Amit lehet tudni az ellenzéki összefogásról az kizárja hogy tovább a korábbi ütemben fejlődjünk.

Gondold csak át azt hogy miket mondtak pl. a segélyek visszavezetéséről, a családtámogatási rendszer eltörléséről, a határkerítés, határvédelmi szabályok megszüntetéséről, a határon túli magyarok szavazati jogának elvételéről, az állami tulajdon ismételt csökkentéséről, az SZJA emeléséről a többkulcsossá tételével, ingatlanadó bevezetéséről stb. stb. Ha csak egy részét megcsinálják, itt akkor is sokkal rosszabb lesz az életed.

2021. febr. 4. 13:21
 18/37 anonim ***** válasza:
27%
Ezt kellene megérteni!
2021. febr. 4. 13:24
 19/37 anonim ***** válasza:
81%
Az ország jelenleg is negatív pályán van.
2021. febr. 4. 13:24
 20/37 anonim ***** válasza:
30%
Mitől lenne negatív pályán? Azért mert ezt kijelenti valaki, még nem biztos, hogy igaz!
2021. febr. 4. 13:27
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!