Fel tudtok sorolni 10 jó dolgot, amit a Gyurcsány-kormány csinált?
A tankönyvválasztásról: amit "szabad tankönyvválasztás"-ként adtak el, az igazából tankönyv mutyi volt, ismerősöknek, hogy kiknek a "tankönyvére" költsenek közpénzt, és sokkal többet, mint manapság -vagy előtte-.
A fő baj nem is az volt, hanem hogy a központi közoktatás elve ellentétes a különböző -és szintű is- tankönyvekkel.
A szabadnak nevezett nevezett tankönyvválasztás igazából a belépő lett volna a kanadai típusú decentralizált modellhez, ami egyetlen európai országban sem honos.
#19 és a többiek, ne csináljuk már ezt. Itt Gyurcsány jó dolgairól volt szó, nem az ő, vagy akár a Fidesz gaztetteiről.
Mindig csak a savanyúság, a jó dolgokról meg elfeledkezünk. Pozitívan tekintsünk a világra, és próbáljuk felidézni Ferenc érdemeit a pocskondiázás helyett.
Kedves kérdező!
Értem én az igyekezeted, de látod az idősebbeknek sem jut eszébe semmi pozitív, jó cselekedet Dobrev uráról. A fiatalok és elsősorban az itt honoló momosok pedig abban az időszakban nem éltek, nem tudtak sokat a politikáról. Néhányan meg kihasználják az alkalmat, hogy köpködjenek kicsit. Szánalmas!
1. Akkor még volt valós jogállam. Persze tudom hogy az előtte is volt már egy ideje, de ha azt nézzük, akkor pozitívum hogy nem próbálta lebontani mint a mostaniak, pedig megtehette volna.
2. Rosszul csinált sok mindent, de legalább bevallotta. A minimális gerinc azért megvolt benne.
3. A többkulcsos adó az oligrachákat leszámítva mindenkinek érdeke lenne, tetszettek azok a törekvések, csak sajnos a söpredék felső tízezer nyilván nem fog ebbe belemenni, nehogy már 100 milliárd helyett csak 80 milliárddal ne tudjanak mit kezdeni jó dolgukban.
4. A forint jóval többet ért akkoriban.
5. A világválság ellenére is jobban éltünk, mert Gyurcsány azért válság idején az országra is gondolt minimálisan, míg a mostaniaknak most is csak a lopás meg a haverok pozícióba hozása a fontos.
Többet hirtelen nem tudok, nyilván Gyurcsány se volt túl jó vezető, de 1000-szer inkább ő mint a mostani garnitúra.
" A világválság ellenére is jobban éltünk"
Haaaat, én nem így emlékszem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!