Fel tudtok sorolni 10 jó dolgot, amit a Gyurcsány-kormány csinált?
11
Engem érdekel, ha te fel tudod sorolni jelen kormány UGYANAKKORA gaztetteit.
17
Volt egyáltalán 3 év katonaság Mo-on?
3 év az Izraelben van a fiúknak, és 2 a lányoknak.
1. Giga kölcsön Orbán által felvéve Paks 2-re
10 milliárd euró
2. áfaemelés 25%-ról 27%-ra
3. népegészségügyi termékadó (chipsadó) bevezetése, emelése
4. munkanélküli járadék 9 hónapról 3 hónapra csökkentése (különösen most lenne hasznos)
5. 84 milliárd elvonás a felsőoktatástól 2010-13 közt (az egyetemek támogatása intézményfüggően 10-77%-kal csökkent)
6. bírósági eljárásokkal kapcsolatos illetékek drasztikus emelése
7. autópálya használat 4 napról 10 napra történő emelése, áremeléssel
8. 530 milliárd Ft - eredendően magánnyugdíjpénztári vagyon - átutalása a Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alapból a költségvetésnek (a Fidesz eddigi leggerinctelenebb húzása, az a pénz gyakorlatilag elpárolgott, és milliók nyugdíja ment a levesbe)
9. új rákosista sajtótörvény (gondolom erre már nem emlékszel, de azért csak nézz utána)
Szép lista, pedig ez csak a 2014-ig terjedő időszak.
Sajnos az én memóriám nem olyan jó, és nem jegyeztem meg minden néhány tízmilliós korrupciós ügyet. A wikipedián a későbbi intézkedéseket nem találtam meg ilyen szépen kilistázva, de tömörítve leírom:
11. Számtalan stadion, óriási pénzek mentek el, gyakorlatilag értelmes cél nélkül. Az üresen álló létesítmények azóta is viszik a pénzt.
12.Várba költözés csillió forintokért
13. Tiborcz István és a közvilágítás ügye
14. Mészáros Lőrinc meseszerű gazdagodása a lista alfája és omegája is lehetne
15. Választási rendszer manipulálása (igazából már ezért lőni kellett volna)
16. Iskolák szabad tankönyvválasztásának beszüntetése
17. Százmilliárdos összegű választási plakatkampány, közpénzből
18. Értelmetlen "nemzeti konzultáció" a tököm se tudja hány milliárdért
19. A vizes vb medencéjének leeresztésekor is tízmilliárdok mentek a lefolyóba
20. Erzsébet-utalványos szavazatvásárlás
21. A lehetetlen feltételeket szabó CSOK-kal felhajtott ingatlanárak
22. Egyetemek alapítványi fenntartásba adása
Őszinte leszek, elfáradtam. Legyen ennyi elég. Tudom, hogy ezt is feleslegesen írtam le, mert ti mindent meg tudtok magyarázni, meg majd az sem jó, hogy a te listád hosszabb lett, és a többi.
Ha egyszer lesz egy szabad hétvégém, akkor majd szépen mindent kiguglizok 2010-től napjainkig, hadd legyen meg a teljes lista. Remélem 14 év múlva még mindig lesz róla szó a gyakorin.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!