Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A vakcinákat ti is ilyen...

A vakcinákat ti is ilyen alapon osztanátok el?

Figyelt kérdés

Azon gondolkoztam, hogy ha én dönthetném el akkor nem a 89 éven felüliekkel kezdtem volna az oltást. Igaz, hogy veszélyeztetettek, de nem igazán mobilak, kevés emberrel kerülnek kontaktusba.

Én inkább - nyilván az eü dolgozók után - a postásokat, futárokat, boltosokat, tanárokat, óvónőket, pénztárosokat, kalauzokat, buszvezetőket, kormányablak dolgozókat meg minden olyan embert oltatnék be akik sok emberrel kerülnek kapcsolatba a munkájuk miatt. Így lehet egy oltással nem egy megbetegedést akadályoznék meg, hanem ahány elkapná, meg akinek azok is továbbadnák.

Így egy idő után a 89 év felettiek is egyre nagyobb biztonságban lennének, akiknek lehet az oltásnál is szerencsésebb, ha nincs mit elkapjanak.

Hülyeség?

2021. febr. 2. 10:11
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
35%

Politikailag egyik változat se rossz, a jelenlegi érvényben lévő (amiről tudunk) meg nyilván politikai.

De biztonsági szempontból első helyen az erőművek (mint Paks) dolgozóit oltottam volna, aztán a közművek dolgozóit (gondolj vezeték szakadásra is), a nemzetbiztonságot védők se robbanhatnak le (mint pl. egy USA rep.gép hordozó legénységének fele, a hajó karanténba került), és persze nem bénulhatna le az államigazgatás se.

Talán emiatt ismerjük csak szóban a hivatalos oltási tervet, ami politikai szempontokat vesz figyelembe, és annak tökéletesen megfelel.

2021. febr. 2. 11:24
 12/20 anonim ***** válasza:
60%

En a fideszeseket oltanam be, igy meglenne a 2/3 :D

Nem is lenne gond azzal hogy nem akarjak az emberek magukat oltatni. Aki a fideszre szavazott az vallalja a kovetkezmenyeket, a tobbiek meg had eljenek ugy mint regen.

2021. febr. 2. 11:35
 13/20 anonim ***** válasza:
24%

Na már megint egy újabb idősellenes. Nagyszüleim most kaptak értesítést, hogy mehetnek oltásra. Hihetetlen boldogok, mert ezután már nem kell úgy bezárva élniük, mint az elmúlt egy évben, és látogatókat is fogadhatnak.

Elhiszem hogy te így is elmászkálsz, mert rád nem veszélyes, de másoknak az életét adja vissza az oltás. Még ha csak néhány hátralévő évet jelent, akkor is.

2021. febr. 2. 11:37
 14/20 A kérdező kommentje:
#13 Nem értem miről beszélsz. Mit hiszel el, hogy én hova járkálok el? Mért gondolod, hogy rám nem veszélyes?
2021. febr. 2. 12:36
 15/20 anonim ***** válasza:
100%
Aki kéri kapja és ennyi.
2021. febr. 2. 13:19
 16/20 anonim ***** válasza:
100%

"Így egy idő után a 89 év felettiek is egyre nagyobb biztonságban lennének, akiknek lehet az oltásnál is szerencsésebb, ha nincs mit elkapjanak."

Az oltás nem jelenti azt, hogy nem leszel hordozó és adott esetben nem adod tovább a betegséget. Az oltás csak arra jó, hogy a szervezeted hamarabb felismerve a vírust, gyorsabban kezd védekezni és remélhetőleg nem lesz szövődményed. A szövődmény az, ami elvisz, és főleg az időseket. Ezért kezdték meg az ő oltásukat.

2021. febr. 2. 14:19
 17/20 A kérdező kommentje:
Ha az oltottak is terjeszthetik a vírust akkor mi értelme az oltási könyvnek amit kitaláltak, hogy majd azzal lehet utazni, meg hogy akit beoltottak az kimehet az utcára este is?
2021. febr. 2. 14:27
 18/20 anonim ***** válasza:
100%

Rádióba betelefonáló ma jelentkezett egy a 99 éves anyját neten és levélben is regisztráló, hogy tegnap hétfőn a háziorvosuk telefonált, megkapta az idősek névsorát oltásra, és nincs köztük a mama. Tenni nem tud semmit, mert ha valaki a névsorból nem jön el, akkor se adhatja neki be a vakcinát.

Állítólag a névsorok elején minden háziorvosnál a legidősebb regisztrált az első.

2021. febr. 2. 14:34
 19/20 anonim ***** válasza:
100%

Lám, lám!

A nagyon lenézett Romániában meg nap végén bárkinek beadják a megmaradt vakcinát aki kéri, mert szerintük ez jobb, mintha megromlana.

2021. febr. 2. 16:21
 20/20 anonim ***** válasza:
68%
Persze, hogy hülyeség. Én a kipakoláshoz legközelebbi folyóba önteném az összes turhát, ami most covid elleni vakcina fedőnéven kering a világban és ide kerül az országba.
2021. febr. 2. 17:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!