Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A vakcinákat ti is ilyen...

A vakcinákat ti is ilyen alapon osztanátok el?

Figyelt kérdés

Azon gondolkoztam, hogy ha én dönthetném el akkor nem a 89 éven felüliekkel kezdtem volna az oltást. Igaz, hogy veszélyeztetettek, de nem igazán mobilak, kevés emberrel kerülnek kontaktusba.

Én inkább - nyilván az eü dolgozók után - a postásokat, futárokat, boltosokat, tanárokat, óvónőket, pénztárosokat, kalauzokat, buszvezetőket, kormányablak dolgozókat meg minden olyan embert oltatnék be akik sok emberrel kerülnek kapcsolatba a munkájuk miatt. Így lehet egy oltással nem egy megbetegedést akadályoznék meg, hanem ahány elkapná, meg akinek azok is továbbadnák.

Így egy idő után a 89 év felettiek is egyre nagyobb biztonságban lennének, akiknek lehet az oltásnál is szerencsésebb, ha nincs mit elkapjanak.

Hülyeség?

2021. febr. 2. 10:11
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
23%
Én csak a fideszeseket oltanám be.
2021. febr. 2. 10:16
 2/20 anonim ***** válasza:
94%

Akiket te oltanál be, azok többnyire fiatalabb, egészséges emberek. Kis részük akarja beoltatni magát és ha mondjuk 10ből 2 postás be van oltva, az nem sokat ér.

(Attól függetlenül, hogy szerintem hülyeség az egész)

2021. febr. 2. 10:20
 3/20 anonim ***** válasza:
39%
Én úgy osztottam volna el hogy nekem NE maradjon.
2021. febr. 2. 10:21
 4/20 anonim ***** válasza:
41%
Fidderek seggébe kell szúrni az összeset!
2021. febr. 2. 10:22
 5/20 A kérdező kommentje:
Azért nem hinném, hogy 10-ből két postás kérné az oltást, de azért 28000 munkavállalója van csak a postának és akiknek ők nem adják tovább az már fékezné a vírust.
2021. febr. 2. 10:28
 6/20 anonim ***** válasza:
100%
Én egyetértek vele, hogy az egészségügyisek után az időseket oltják először. Mert hiába kevesebb emberrel találkoznak, arra a kevésre rá vannak utalva főleg most, járvány idején, de sokak a "hétköznapokban" is: különféle ügyintézések, bevásárlásban, házimunkában segítség, házi gondozás akár 24 órában stb. Az sem megoldás, hogy elzárjuk őket attól a pár rokontól, baráttól, akik még törődnének velük, amikor lehet, hogy a járvány végét sem érik meg. Akkor "elzárva" töltsék életük utolsó 2-3 évét? És igen, a vírus rájuk a legveszélyesebb is.
2021. febr. 2. 10:30
 7/20 anonim ***** válasza:
86%

Egy ilyen oltási kampánynál arra is figyelni kell, hogy a propagandaértéke hogyan alakul.

A járványnál és korlátozásoknál az volt a felütés, hogy az idősek vannak a legnagyobb veszélyben, őket kell megvédeni, de semmi gond, mert pártunk és kormányunk helytáll a gáton és minden öreget megvéd és meggyógyít.

Ezek után kicsit körülményes lenne az alapkoncepciót lecserélni arra, hogy az öregeket felküldjük a Büdösbe.(Sánta Ferenc - sokan voltunk)

Amúgy az alapkoncepciód logikus.

És a zemélyes példamutatás mentén az állami és politikai vezetők nyilvános oltásával kezdtem volna.

Egyrészt a személyes példamutatásuk javította volna a vakcinák elfogadottságát úgy általában, másrészt egyértelműen látszana, hogy nem a néppel akarnak kísérleteezni, harmadrészt pedig a vezetőknek hadrafoghatóknak kell lenniük, sok emberrel találkoznak, stb.

2021. febr. 2. 10:33
 8/20 anonim ***** válasza:
86%
Egyenlőre úgy néz ki,hogy az oltás legfeljebb csak egyéni védelemre jó.A fertőzés megkapását és terjesztését nem akadályozza meg.Csak a súlyosabb tünetek kialakulását gátolhatja.Ezért nem sok értelme van azokat szurkálni akik nem tartoznak a veszélyeztetett csoportba.
2021. febr. 2. 10:37
 9/20 anonim ***** válasza:
67%

- idős otthonban élők, ott dolgozók /független életkortól/

- egészségügyi dolgozók

- 50 éven felüli tanárok

- 65 éven felüliek

- egyéb krónikus betegek

- többi tanár

Talán valahogy így oltatnék, tanárokat azért kiemelve, mert sem mentális, sem oktatási szempontból nem jó, hogy konkrét generációnak olyan élmények maradnak ki, amik pótolhatatlanok, amik egy osztály alapjait és az iskolás évek szép oldalát képezik. Ha beoltjuk azokat, akikre veszélyes a vírus, akkor a halálos kimeneteleket is minimalizáljuk, a korlátozásoknak meg nem lesz úgy értelme..

2021. febr. 2. 10:41
 10/20 anonim ***** válasza:
100%
Az egész ötletedet arra alapozod, hogy akit beoltottak, az nem lehet már terjesztő. Sajnos egyre inkább az a szakmai konszenzus, hogy a beoltottak is lehetnek tünetmentes terjesztők. Arról, hogy az oltás hány %-al csökkenti annak az esélyét, hogy valaki elkapja && tovább is adja a vírust, affelől nem találtam semmit. Ez nélkül az ötleted nem áll szilárd alapokon.
2021. febr. 2. 11:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!