Lesznek előrehozott választások itthon is?
Hallottam, hogy olszba most lesznek. Lehet hogy nem húzza addig a fidesz se?
A közvéleménykutatók szerint, amit itt olvasni a topicba már mindenhol hátrányba van a fidesz. 12 éve először nem a legnépszerűbb párt. Az összefogás 4-5%-al veri. Lehet nem húzza sokáig?
A baLOLdali demokrata összefogás a listás szavazáson veri jelenleg úgy, hogy nincs miniszterelnökjelölt, nincs közös program*. Ez egyáltalán nem egy meglepő teljesítmény, a közvéleménykutatások mindig azt mutatták, hogy együttesen az ellenzékre listán ugyanannyian vagy pár százalékkal többen szavaznának, mint a Fideszre. A választási rendszer sajátosságai miatt viszont az egyéni választókörzetek is számítanak, ahol nem biztos, hogy a helyi Fideszes országgyűlési képviselő tevékenységével ugyanolyan elégedetlenek a szavazók, mint magával a kormány tevékenységével. A dolgok jelen állása szerint szoros lehet a 2022-es választás, de ne feledjük 2018-ban sokan várták pl. hogy a Jobbik mondjuk a Fideszt megszorongató eredményt hoz legalább listán, végül feleannyi szavazata lett.
* - Tudom a Fidesznek, sosem volt.
Pont ezért kihúzzák 22-ig. Hidd el, olyan propaganda lesz, hogy Orbán az EU-ban először megállította a vírust, plusz annyi pénzt fognak osztogatásokra elégetni, olyan titkosszolgálati anyagok vannak az ellenzékről, és azok annyiszor fognak összeveszni azon, hogy melyik félhülyét állítsák ki miniszterelnök-jelöltnek, hogy 22-ben újra behúzza a Fidesz a választásokat.
Mondom ezt úgy, hogy szerintem november óta brutálisan rosszul kezelik a válságot, és egyre több ember undorodik meg tőlük.
3 A baLOLdali demokrata összefogás a listás szavazáson veri jelenleg úgy, hogy nincs miniszterelnökjelölt, nincs közös program*"
És? Nem is kell. Majd amikor már lesz kormányzás lesz program is. Vezetnek ez a lényeg!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!