Miért nem zavarja az embereket, hogy néhol ijesztően hasonlít a mai Magyarország az orwelli 1984-es disztópiára?
Propaganda minden fokon.
A “párt” fényesítése a közmédiában minden formában.
A “párt” megkérdőjelezésének megtorlása.
Közös ellenségkép felállítása, stb.
#10-es,
munkásosztály/kisembert írtam, reméltem, hogy érthető. Az ország átlag alatti keresetű polgáraira gondoltam, akik túlnyomó része ledolgozza a napját, majd hazamegy TV-t nézni, esetleg elballag a kocsmáig. Rájuk van óriási hatással a propagandaszerkezet, mert állandóan a szemük előtt van, egymást győzik róla. Ha van is ellenvélemény, akkor többnyire el van nyomva a többség által. (Gondolok itt például egy kocsmai társalgásra.)
Visszakérdezek: Szerinted normális dolog az a szintű propaganda, sorosozás, migránsozás, ami az emberek torkán le lett nyomva az elmúlt pár évben?
Aztán a gazdasági csődben (,a sikereket is sajnos csak a külföldi multi autócégeknek köszönhetően) bejelenteni, hogy Magyarország jobban teljesít. Kinél, mennyivel? Még a V4-ek között is szégyenszemre leghátul kullogunk.
13/ utolsó bekezdéséhez:
Magyarország egyetlen vállalkozója se képes ipari termelőberuházást végrehajtani, ahol az ipari végtermék maga a fogyasztói termék kelendő a világpiacon. A V4 többi országa képes előállítani ilyet.
14!
Éppen tegnap hallottam az egyik radioban, hogy van egy ráckevei cég, amelyik elektromos, hidrogénes buszokat gyárt. Valamit vesznek talán a csehektől, de a termék 70%-át itt állítják elő. Most adnak el 200 buszt külföldre.
Tehát csuklóból cáfoltam az állításodat.
#13!
Munkásosztály/kisember ebben az értelemben a programozó és az alkalmazott művész is. Kevésbé hatásvadász a bérből és fizetésből élő kifejezést használni. Mert a fele tényleg csak leül este a tévé elő vagy elmegy a kocsmába. Az már teljesen mindegy, hogy régi vágású késdobáló vagy fiatalos romkocsma. Az alkohol mindenhol alkohol, az értelmi szint pedig azonos.
A gondolkodni nem képes emberekre hat a propaganda. Az utóbbi években érte utol a jobboldali gépezet a ballibet.
Amit a sorosozásról és migrásnozásról írsz, az tipikus ballib propaganda szöveg. Én hallgatom mindkét oldal médiáját és sokkal többet fogllakoznak ezzel a témával a ballib médiában. Mélységében nem foglalkoznak vele, mert az az erőltetik, hogy az egész csak kitaláció. Ha érdemben beszélnének a témáról, foglalkoznának a valósággal is, akkor be kellene ismerniük, hogy az ő valóságtagadásuknál sokkal árnyaltabb a kép.
Árnyaltabb, igen, de ugyanúgy túltolják mindkét oldalon.
Nekem főleg azzal van problémám, hogy ezeket az információkat (, akár igaz, akár kétes) nem elég leközölni, hanem egy óriási sz*rkupacot építenek belőle, hosszú időkön át addig leegyszerűsítve, ameddig a legegyügyűbb is fújja majd, hogy kit kell útálni és hogy ki miatt szar az élete. Hát perszehogy Brüsszel miatt, aztán a Soros miatt, ja, meg persze a migránsok miatt.
Ez a közös ellenségkép létrehozása, ami sajnos nagyon jól működik.
Itt jöhet a baloldal is, ők ugyanezt csinálják Orbánnal, mintha mindenért ő lenne a felelős. Sajnos az egész pereputty benne van, nyakig.
(még a másik oldal is.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!