Mit gondol a mai 14-30 éves korosztály a magyar politikáról?
Van-e olyan párt, akivel szimpatizáltok? Mennyire tartjátok jónak/rossznak a mostani helyzetet? Mit gondoltok, lesz-e változás a hazai politikai porondon belátható időn belül?
Kérem, hogy kerüljük egymás szapulását és életkort is írjatok! Köszönöm!
De. Mert onnantol kezdve a te felelosseged is, milyen a jovo. 12 evesen te mit tudsz tenni, hogy jobb legyen az orszag? Csinalsz egy kis partot az osztalytarsakkal? Vagy 12 evesen majd rad mondjak, hogy maittad tartunk itt? A vilagbol sem fog fel sokat egy 12 eves, maximum azt, hogy milyen a suli.
Kozunk nincs hozza 18 alatt.
40 ev kommunizmus. Aha. Elmult, toriora es a jovore ki gondol? Mert a f..esz max a jelent akarja uralni, nepszerusegi versenyt nyerni. Mondjuk az elmult 10-12 evben tortent olyan, ami az orszagot ne terelne vissza abba a korba? Mert kb 2. Kadar korban vagyunk max nem kotelezo az orosz nyelv.
Ne nézzük le ennyire egy tizenévest. Tenni nyilván nem tud semmit, de véleménye, világlátása igenis lehet, és ha vannak nagyszülei, szülei akik szívesen mesélnek a múltról, akkor 18 éves korára lehet egy szilárd elképzelése a jövőről is. Van hozzá közünk 18 alatt, nagyon is, pont azért mert a mi jövőnkről van szó.
A történelmet meg egyszerűen ismerni kell ahhoz, hogy reális képet kapjunk egy országról. Ha nem tudod honnan indult,mik történtek, nem is tudod jelenleg elhelyezni, hogy mi változott, mi lett jobb, mi lett rosszabb.
Nagyon sok minden történt. És itt jön képbe az, hogy a szüleim mindig beavattak kiskoromban is, hogy mi miért történik az országban, így pontosan tudom mi volt pl 2006-ban, milyen volt az ország a baloldali vezetés alatt, és milyen most. Egy tizenéves is érzi a bőrén, hogy most kevesebb jut erre meg arra. Mint írtam, nem vagoyk elégedett, és sokmindet szarul csinálnak, de rengeteget köszönhetünk is nekik. Jelenleg nem látok más lehetőséget rajtuk kívül.
Szerintem sem kéne lenézni a tizenéveseket felnőttként. Ha másért nem, hát azért, mert ők fogják kitermelni a nyugdíjunkat! (Már, ha létezni fog addigra ez a fogalom egyáltalán.) Örülök neki, hogy a fiatalabb generációt az itteni válaszok alapján kevésbé lehet megfogni a politikai humbuggal. Ezek szerint 30-40 éven belül van reális esélye a változásnak.
2022-ben szerintem még a FIDESZ fog nyerni a következő okokból:
- A gazdasági válság még nem elég mély ahhoz, hogy minden magyar a bőrén érezze a fájdalmat. Ahogy #13 is utalt rá, apálykor derül ki, hogy kicsoda meztelen a tengerben. Még nincs apály.
- Egy Fidesz párttag ismerősöm mondta, hogy a Nemzeti konzultációs kérdőíveknek és a kampányidőszak-beli házról-házra járásoknak köszönhetően utca/házszám pontossággal tudják, hogy ki kire fog szavazni. Innentől kezdve semmi más dolguk nincs, mint megfelelően kijelölni a választó körzeteket.
- A média az ő kezükben van. Ez már önmagában véve győzelem.
Ettől függetlenül bőven van még potenciál Magyarországon. Manapság senki nem akar jó szakember lenni és mindenki hirtelen kíván meggazdagodni (hiszen Mészárostól is ezt látták) anélkül, hogy igazán megértené a pénz működését. Aki felhasználja ezeket a válságos időket a tanulásra (akár Magyarországon, akár külföldön), az később nagyon nagy előnyben lesz a többiekhez képest.
Hát őszintén nem túl sok jót...Folyamatosan a kertelés,hazudozás,egymásra mutogatás.Jelenleg Mo.nagyon levan maradva több értelemben is az Eu-tól.Tetszik vagy sem,szerintem jobban,mint amikor csatlakoztunk.És ez nem az Unió hibája...Jelenleg van egy kis reménysugárnak nevezhető vmi.Az összefogás.Bár tőlük se várok sokat.Ha már sikerülne elérniük,hogy ne legyen 2/3-ad már az is jó volna...Na,de sajnos a korosztályomból elég sokan gondolják azt,hogy nem lesz változás és inkább készülnek külföldre.Nyelvet tanulnak,szakmákat stb...Én is készülök rá vmilyen szinten,ha nem változik semmi se.Bár én még reménykedem kicsit,hátha...
21/F
25
Mar most mely a valsag.
Ha nyerni is fognak, a 2/3 nak buko lesz az biztos.
Szia! 19 éves vagyok.
A FIDESZ-szel szimpatizálok leginkább, ettől független tudnak olyan döntést hozni, amivel nem feltétlen értek egyet. Ugyanakkor az ellenzéki pártoknál is vannak olyan gondolatok, amelyekkel egyet tudok érteni vagy éppenséggel nem.
Valamilyen szinten meg tudom érteni a mostani helyzetet és nem tartom rossznak. Normális esetben iszonyat sok kontaktom lenne, így viszont le van csökkenve ez a szám.
Azt hiszem a '22-es szavazást még nyeri a FIDESZ, a' 26-ost már nem hiszem.
Az második válaszolónak:
Az életkor nem befolyásolja azt, hogy mihez mennyit konyíthatsz, ahogy azt sem, hogy mit tudhatsz az életről. Ne légy ilyen lenéző és előítéletes másokkal szemben.
Nincs olyan párt, akivel szimpatizálok, de szerintem az ellenzék a mostani összefogással valamivel jobb lenne, mint a Fidesz. Ami ma ebben az országban folyik, az nem politika, hanem lopás, csalás, hazudás. Egyik párt sem jobb, mint a másik. Belátható időben nem lesz változás, szerintem.
17/F.
Van-e olyan párt, akivel szimpatizáltok?
-Részben mindegyik kivéve a dk és a kereszténydemokraták. Egészben semelyik. Most a korlátozásokkal kapcsolatban Mihazánk a Number 1.
És volt egy momentumos polg.mester.
Mennyire tartjátok jónak/rossznak a mostani helyzetet?
-Ősszel kb fel tudtam volna egyenként képelni az összeset akik a legeslegjobb őszi estéken képesek voltak feleslegesen bezárni a kisebb településeken is.
Februárban sem túl jó ötlet, de a nov-dec... Ezeknek fogalmuk sincs az időjárás és a körülmények napközbeni és évközbeni legjobb szakaszairól. (Szél pára hő szmog tömeg ráérős idő bioritmus stb)
Tavasszal viszont az ember inkább a napra vágyik, napközben.
Nyári kánikula... remélem hallott már kánikuláról valaki a törvényhozók közül, még mielőtt beszereltette a kocsijába házába az energiazabáló légkondiját. Talán valakinek vannak halvány emlékképei milyen lehet pl a tetőtérben vagy panelben élőknek az este.
Ehhez hasonlóan sok egyébről megfeledkeztek, pl a távolságtartás helyett lett egy két móricka jellegű szabály.
Mit gondoltok, lesz-e változás a hazai politikai porondon belátható időn belül?
-Lesz, mert már annyira berögzültek az erők, hogy már ilyenkor érik egy kis frissítés a parlament összetételében.
A mi hazank a fidesz kiserleti egere. Amolyan fidesz 2.0 vagy fizetett mini fidesz.
Ha valamit csinalnak es az tetszik a viktornak, akkor azt atveszik kommunikacioban. Ha valami extremet csinalnak, akkor light osan veszik at pl daralas. Tuti be fog olvadni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!