Milyen országos törvényeket hoznál, amelyek nem kerülnek pénzbe?
Mentelmi jog átgondolasa, eltörlése. Tanár hatáskörének átgondolása, módosítása, ugyanigy a rendőröké is.
Halálbüntetés megfelelő alkalmazása (aki harmadjára is bűnt követ el, ami között nők és gyerekek elleni erőszak is szerepel, az kapjon vakcinát).
Média bűntetése hazugság, rágalmazás esetén. Átreformálni a hírközlést, negatív, romboló híradó helyett az ország pozitív dolgaira helyezni a hangsúlyt, találmányok, kezdeményezések, célok, eredmények stb.
Szavazás átgondolása, iskolázottsághoz kötése.
Önellátó börtönök, és azok a rabok, akik vagyoni kárt okoztak, állami cégeknél dolgozzák le a bűnüket, az állam pedig fizesse ki a károsultakat.
A megélhetési gyermekszaporítás visszaszorítása, nem segély hanem adókedvezmény járna 3 gyerek után.
Pénzbírsággal sújtanám a nyilvánvalóan agyhalott internetes kommentelőket. Példa:
"Betiltanám a homoszexuális propagandát.
Eltörölném a szólásszabadságot korlátozó törvényeket."
Ugy látom, megakadtunk ennél a témánál. Ez csak ötletelés, nem hiszem, hogy törvénybe iktatják márciusra az itt leírtakat. Én értem, mire gondolt, és nem tartom teljesen kivitelezhetőnek így.
A lényeg, hogy lássuk, vannak országjavító intézkedések, amelyeket a jelenlegi kormány nem tesz meg, pedig pénzbe nem kerül, csak akarat és pár szakember kellene hozzá. Eltelt 11 év. És én szomorú vagyok a Hazámat illetően, mert könnyen lehetne kicsit javítani a helyzeten, de mégsem mi, polgárok vagyunk az elsők.
Mentelmi jogos nagyon durván megnyirbálnám, nem lehetne rá hivatkozni csakis politikai és államérdekek esetén.
A politikai és közszereplők számára kiemelt büntetést (normál tétel 100x-osa) vezetnék be BÁRMILYEN korrupicós ügyben. A korrupciós ügyek vizsgálatára nagyon szigorúan független hatóságot állítanék fel, ami az alaptörvényben meghatározott saját költségvetéssel működik FÜGGETLENÜL bármilyen állami szervezettől.
A korrupciós ügyeknek megszüntetném az elévülését.
Politikusok közeli családtagjait szigorúan kitiltanám bármilyen állami közbeszerzésből. Bármiféle trükközés (anyós, szomszéd, helyi gázszerelő...) strómanként használata ugyan olyan büntetési tételt vonna maga után, mint a fent említett politikusokra vonatkozó korrupciós ügyek...
18 basszus arra en is gondoltam, csak kihagytam. A NAVosoknak sem lehet vallalkozasuk ezt nem rég tudtam meg. Ez alapján a politikusok es elettarsaik sem lehetnek vallalkozok, vagy erdekeltek cégekben! Azert a minimalbért túlzásnak érzem, egy erős felsőcégvezetőit megérdemel, plusz egy shell kártyát. Ez sem kerül pénzbe.
Illetve megszabnám, hogy nem lehet az országban csúcsmilliárdos, a vagyonnak is lenne felső határa, mondjuk 800millió forint (vannak gazdák, akik 60-80milliós gépekkel rendelkeznek). Minden bevétele, vagyona, ami e fölé emelkedik, bekerül az államkasszába.
Képviselők visszahívhatósága.
Mentelmi jog eltörlése.
A politikus csak politikával foglalkozhatna, - el kellene döntenie, hogy a politikával foglalkozik kizárólagosan és teljes mellszélességgel VAGY más életpályán folytatja az életét. -Nem ÉS, VAGY!
A létminimum 10-szeresében maximálnám a magánemberek havi keresetét, - hogy érdekeltté tegyem a politikusokat a lehető legjobb szellemi teljesítmény leadására.
A támogatási rendszerben etalonként alkalmaznám a mindenkori létminimumot.
Törvénnyel kötelezném a munkáltatókat arra, hogy ne diszkriminálhassák a hajléktalanokat a munkavállalás lehetőségéből azzal, hogy a munkavállalás alapfeltételeként a bejelentett lakcímet jelölik meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!