Támogatnátok egy olyan törvényt, hogy magánvállakozó csak másodállásban lehessen valaki?
nem azt írtam, hogy "csak" bűvészkedik a számokkal, azt írtam, hogy a vállalkozó nem csinál semmit, ami az országban lakó emberek érdekeit szolgálná, mint mondjuk egy pék, egy nővér, vagy egy bolti eladó, hanem megfelelő időközönként vesz, majd ad el vagyontárgyakat vagy részvényeket, korrupt politikusokkal és bűnszervezetekkel karöltve.
Egyrészt erkölcsi, másrészt stressz-alapú okokból nem jönne be nekem ez az életforma.
"Nem. Hiszen lehetetlen mert van olyan vállalkozás amit nem lehet masodállásként vinni."
Azt vállalkozó helyett állami cég csinálná.
"Azt vállalkozó helyett állami cég csinálná."
Ez a rendszer remekül működik Észak-Koreában
Kérdező, úgy látszik alapfogalmakkal nem vagy tisztában.
A pék, a bolti eladó mind ilyen vállalkozásokban dolgozik, ezek a cégek adnak nekik állásokat és FIZETÉST is, amiből aztán meg TUDNAK élni. Ha nem lennének vállalkozások, az állam egyedül nem tudna annyi munkahelyet adni!
"megfelelő időközönként vesz, majd ad el vagyontárgyakat"
És? Hogyan lenne a bolti dolgozónak, az értékesítőnek munkája, ha egy vállalkozó nem ezt a tevékenységet űzné?
Ez olyan, mint amikor azt mondod, hogy csak a fizikai munka igazi munka, a szellemi nem. Pedig ez már régen nem így van.
"korrupt politikusokkal és bűnszervezetekkel karöltve."
Hát ezt nem tudom honnan vetted, lehet sok krimit vagy szappanoperát néztél, de a vállalkozások 90%-a tisztán végzi a tevékenyégét ebből a szempontból. Tudod miért? Három betű: NAV.
"másrészt stressz-alapú okokból"
Az előbb még úgy vázoltad fel az egyszerű dolgozó életét, ami borzasztó stresszes és kiszámíthatatlan (lerobban a kocsi, stb.). Akkor ez miben stresszesebb?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!