Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Az emberek megszokták a...

Az emberek megszokták a jólétet, és elkényelmesedtek, ezért nem viselik jól a korlátozásokat?

Figyelt kérdés
Nekem az az érzésem, hogy nem csak a magyar, hanem nyugati emberek belekényelmesedtek a jóba, nem tudták elképzelni, hogy ilyen helyzet is előfordulhat. Az ázsiai emberek bezzeg olyan fegyelmezetten tudtak viselkedni, mi meg hisztizünk a korlátozások miatt. Elhiszem, hogy van, aki a munkáját vesztette el, de hát ő nekik sem összerokkanni, hanem váltani kéne. Mondjuk én a környezetemben nem találkoztam állást vesztettel, csak covidossal. Tehát ez ilyen 1-1 szitu. Semmit sem tehettek a korlátozások ellen, akkor meg mit lázadoztok? Itt van a vakcina (tudom az is fúj, mert az csak szar lehet, de mondjuk a gyerekkori védőoltásoktól se lett 3 fejem) és ha meg lesz a megfelelő átoltottság, vége ennek a szarnak. Lehet már akkor feloldanak mindent, ha csak az öregeket be oltják.
2021. jan. 10. 00:09
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
43%
Nem tudom, én teljesen jól elvagyok. Például átrendeztem a házat, a kertet, mindenfélét főzök, elmegyek futni és kültéri edzőterembe és itthon is tornázom természetesen, kreatív játékokat csinálok a gyereknek, sokkal többet olvasok, mint előtte, a nyelvtanulásra is több idő jut. Persze jobb lesz, ha már be lehet ülni étterembe, kávézóba, elmenni strandolni, de mire olyan lesz az időjárás, úgyis mehetünk. Meg aztán ezek könnyen helyettesíthetőek. A lényeg az egészség, hogy minél kevesebb honfitársunkat veszítsük el a szörnyű vírus által és nem, nem jó hivatkozás, hogy csak az időseket érinti. Egyrészt nem igaz, nekem is sok fiatal ismerősöm elhunyt, akiknek ugyan voltak betegségeik, de kezelhetők, azokkal együtt lehetett volna élni. Egy magas vérnyomás pl. ma már nem olyan dolog, amivel ne lehetne minőségi és hosszú életet élni. Másrészt egy 80 éves ember semmivel nem ér többet, mint egy 20 éves. Nem gazdaságilag értem, emberileg. Semmivel nem érnek kevesebbet. Úgyhogy mindenki bírja ki ezt a kis időt.
2021. jan. 10. 00:15
 2/28 anonim ***** válasza:
63%
Pont hogy inkább a lusta embereknek jó ez
2021. jan. 10. 00:15
 3/28 anonim ***** válasza:
54%

*Semmivel nem ér kevesebbet egy 80 éve ember

Ezt szerettem volna írni, elnézést.

2021. jan. 10. 00:16
 4/28 anonim ***** válasza:
73%

Nem erről van szó inkább arról hogy annyira félre van kommunikálva az egész hogy már a hülyének is leesik hogy nem stimmel valami. Például a tömegsírok amit a világsajtó is leadott kiderült hogy álhír volt az egész stb. és hogy infarktustól kezdve az autóbalesetig mindent covidnak írtak/írnak be.

Másszóval van egy vírus ami a gyakorlatban nem külömbözik az influenzától valószinűleg már itt volt jó ideje csak senki sem vizsgálta meg kimondottan. Módszeresen tönkre teszik a vállalkozókat kivéve a multikat természetesen. És most erre a valamire amiről azt sem tudjuk igazán hogy micsoda igazából az esetszámokat nézve nem igen beszélhetünk járványról sem és erre érkezik egy vakcína ami mindent egycsapásra megold. Ez egy vicc

2021. jan. 10. 00:21
 5/28 A kérdező kommentje:

Hát ez az. Így is fel lehet ezt fogni.

Nyilván a lustábbnak ez jobb, de az is elkényelmesedés, ha tudod, hogy bármikor mehetsz kocsmázni, bulizni bármilyen felelősség nélkül. Ezt az elkényelmesedést is inkább arra értem, hogy a társadalom nagy része hozzászokik valamihez, amit ha elvesznek tőle, képtelen feldolgozni, és feltalálnia magát.

2021. jan. 10. 00:24
 6/28 A kérdező kommentje:

Már ne haragudj, de napi több ezer eset akkor még is mi egy 9,8 milliós országban? Az jobb lenne, ha napi 10 ezer lenne az esetszám, esetleg napi 100 ezer? Az már járvány lenne?

2021. jan. 10. 00:26
 7/28 anonim ***** válasza:
91%

Te nem találkoztál munkáját vesztett emberrel. Én igen. Budapest 30%-a turizmis-vendéglátasból él. Sok ezer ilyen ember van. Tudod mit kapunk? Semmit? Tudunk váltani? Nem. Miért nem? Mert nem vesznek fel minket sehova mert tudják hogy visszamegyünk a szakmánkhoz amint újraindul az élet. Miért megyünk vissza? Mert ez a szakmánk, évek tapasztalata, munkája, akár napi 17 órákban. Karácsony, Szilveszter, hétvége nélkül.

Amikor más pihent mi dolgoztunk. Köszönjük az elmúlt egy évet. Nekünk nem kényelmes, és régen se voltunk kényelmesek. Kidolgoztuk a belünket. Felépítettünk egy karriert. Most pedig egy pályakezdő munkanélküli többet ér nálunk.

2021. jan. 10. 00:30
 8/28 A kérdező kommentje:

Bocsi, de erre továbbra is azt mondom, hogy meg kell próbálni váltani. Egyébként se vagyok híve annak, hogy valakinek egész életében ugyanazt kellene csinálnia. Sajnálom, hogy így jártatok, de ha nincs más, váltani kell, vagy kibekkelni addig, amíg a helyzet normalizálódik. A mérlegelés és a döntés a Ti dolgotok.

2021. jan. 10. 00:36
 9/28 anonim ***** válasza:
88%
Tényleg? Szerinted van lehetőségünk? Döntésünk? Vagy nem bekkeljük ki? Dúskál ez az orszàg a munkaajánlatokban.
2021. jan. 10. 00:41
 10/28 anonim ***** válasza:
92%
Mi ehhez értünk. Holnaptól nem leszünk se könyvelők, se profi padlóburkolók, se vonatvezetők.
2021. jan. 10. 00:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!