Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A 45 év körüli szakmunkások...

A 45 év körüli szakmunkások milyen logika alapján szavaznak a Fideszre?

Figyelt kérdés

"Végül a Fideszt támogatók átlagéletkora 45 év, relatív többségük szakmunkásképzőt végzett, illetve majd kétharmaduk kisebb városokban vagy községekben él."

(féléves adat)

Forrás itt: [link]

2021. jan. 7. 02:38
1 2 3 4 5
 31/45 A kérdező kommentje:
És én még régen azt hittem, hogy a Fidesz a gazdagok pártja. :D
2021. jan. 7. 09:28
 32/45 anonim ***** válasza:
100%

"És én még régen azt hittem, hogy a Fidesz a gazdagok pártja. :D"

Valaha még az volt, csak közben lecserélték a szavazóbázist. A régi "prolik" az egykori MSZP keménymag ma jobbára fideszes. Viszont a korábbi értelmiségi fideszes bázis nagyja már nem fideszes.

2021. jan. 7. 09:51
 33/45 A kérdező kommentje:

Akkor jól tudtam.

Az értelmiségi és gazdag réteg többsége milyen politikai nézeteket vall jelenleg? Ha nem lettek semlegesek...

2021. jan. 7. 10:06
 34/45 anonim ***** válasza:
58%
#6 nem kérnek? Pedig a fidesz pont azt építi, a kádárizmus 2.0-t...
2021. jan. 7. 10:07
 35/45 anonim ***** válasza:
31%
De még mindig ezek az emberek építik a társadalmat, nem mint az ellenzéki, liberó, szaporodásra is képtelen, életképtelen selejtek.
2021. jan. 7. 10:07
 36/45 anonim ***** válasza:
Feldobják az 5 forintost szint kb néha.
2021. jan. 7. 10:14
 37/45 anonim ***** válasza:
76%

#13 a kádáristák, komcsik màr rég fideszesek, hisz orbán építi a kádárizmus 2-t: államosítások, hanyatló nyugat bezzeg kelet propaganda, képzelt ellenségekkel riogatás, verseny korlátozása, haverok helyzetbe hozása, többinél egyenlőbb érinthetetlen emberek, egyre magasabb adók és újraelosztás.

Ezért is élteted te is, hisz régi komcsi (nem kommunista) család sarja vagy, ezen szocializálódtál

#19 aki tud számolni, átlátja a dolgokat, tudja mivel kompenzálták az szja csökkentést (áfa, nyugdíjadó, eho, stb "felcsökkentések").

2021. jan. 7. 10:19
 38/45 anonim ***** válasza:
38%

"Az értelmiségi és gazdag réteg többsége milyen politikai nézeteket vall jelenleg?"

A gazdagabb réteg a megszerzett vagyont akarja megtartani, ezért arra szavaz, aki a jogállami kereteket tudja biztosítani.

Egy olyan rendszerben, ahol rá tudnak kényszeríteni, hogy eladd a vállalkozásodat olcsón, ha egy havernak kell (rádküldik a navot vagy egyéb hatóságokat, ha nem akaródzik eladnod), a vagyonosak kevésbé érzik biztonságban magukat.

2021. jan. 7. 12:06
 39/45 anonim ***** válasza:
20%
mert focib..zi
2021. jan. 7. 12:13
 40/45 anonim ***** válasza:
0%
31# Én meg azt hittem, hogy a fiatalok pártja, mert ugye az van a nevében. Látod mindketten tévedtünk.
2021. jan. 7. 12:23
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!