A magyar kormánynak célja, hogy legyenek képzetlen emberek is az országban, a közmunka, és a mininálbéres meló elvégzése miatt?
Ha mindenkiből mérnök, informatikus, vagy egyéb menő szakmát űző munkávállaló lenne, akkor ki végezné el az utcaseprést, ki ülne be kasszázni a Coop-ba, 120 000 Ft-ért, ki takarítaná ki a WC-t az éttermekben? Egy országnak szüksége utcaseprőkre, kasszásokra WC tisztítókra is.
Mindez azt jelenti, hogy a kormány olyan politikát folytat burkoltan, ami az értelmiségi és a középréteg mellet folyamatosan termeli ki a képzelten embereket?
Még az I.Orbán kormány emelte fel a felsőoktatásba államilag bejutó fúk számát.
Sajnos nem jött be. Dunát lehetett rekeszteni a sok diplomással
Már ott bukik az elmélet, hogy mindenkinek rendelkezésére áll a lehetőség, hogy tanuljon, nem csak a gazdagoknak, mint régen. Még a tankönyveket meg az ebédet is ingyen kapják, nem beszélve a különböző támogatásokról, ösztöndíjakról, extra pontokról.
Innentől az egyén dolga élni ezekkel a lehetőségekkel. Ha nem él vele, akkor az nem a kormány hibája, hanem egy kiszámítható tényező, ami a géneken alapul. A lakosság hány százaléka teljesen analfabéta? Hány százalékuk van lemaradva születésüktől fogva? Hány százalékukat nem érdekli a továbbtanulás, szakmák?
Na belőlük lesznek azok, akikről beszélsz.
Amerikában ugyanúgy nem mindenki informatikus és közgazdász, mint Magyarországon, pedig picit jobban el vannak eresztve. De a tanulás képessége, az intelligencia, a szorgalom és az ambíció a génekben van.
"a tanulás képessége, az intelligencia, a szorgalom és az ambíció a génekben van."
A tanulás képessége, szorgalom, meg ambíció a GÉNEKBEN? Még az intelligenciának van egy kb. 70%-ban öröklött része, de a többinek hogy lenne?
Tanulni mindenki tud, a szorgalom egy jutalmazáson alapuló rendszer -az ember azért szorgalmas, mert pozitívan megerősítik, az ambíció meg nem is értem, hogy hozod ide.
Jó, hogy nem lettél tanár!
"Tanulni mindenki tud"
És miért nem tanul? Mert lusta, nehézfejű, amit örökölt. Ennyi.
Ne okoskodj olyan témába, amihez lövésed sincs, köszi.
A tanulás jó dolog, csak sok haszna nincsen.
Én rengeteget tanultam világ életemben és nem mentem vele semmire igazán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!