Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Valóban péntekig kell várni a...

Valóban péntekig kell várni a sulikkal kapcsolatos kormánybejelentésre?

Figyelt kérdés
még jó hogy szo-vas nem munkanap, mert ha az lenne, vasárnap jelentenék be
2021. jan. 5. 13:42
1 2 3 4
 31/33 anonim ***** válasza:
Na mert ha pénteken jelentik be akkor 2 nap nem elég hogy hétfői sulikezdésre összekészülj?
2021. jan. 6. 01:47
 32/33 anonim ***** válasza:
52%
Úgy kell elkészülni, hogy menni kell, hiszen ha nem jelentek be semmit, akkor a korlátozás automatikusan megszűnik 11.-én. Csak azt kellene bejelenteniük, hogyha hosszabítanak. A feloldást nem kell, mert az egyértelmű már most is.
2021. jan. 6. 02:15
 33/33 anonim ***** válasza:
84%

A többek közt maszkviselési szabályokat, kijárási tilalmat és közterületi magatartási szabályokat, rendezvényekre, vendéglátó üzletekre vonatkozó rendelkezéseket tartalmazó 484/2020. (XI. 10.) Korm. rendelet 17. § (2) rendelkezik úgy, hogy „Az iskolák a középfokú oktatásban 9. osztálytól digitális munkarendben működnek.”

A kormányrendelet a 29. § szerint, 2020. november 11-én lépett hatályba.

A 28. § szerint, eredetileg, alkalmazásának utolsó napja 2020. december 11. volt, de a 2020. december 9-én megjelent 569/2020. (XII. 9.) Korm. rendelet 1. § a hatályát meghosszabbította, így jelenleg 2021. január 11. az utolsó nap, amikor még hatályban van.

Így, a középiskolákban január 11-én kezdődő jelenlétes oktatáshoz rendeletet kell módosítani, anélkül csak 12-én kezdődhet a jelenlétes oktatás.

Ha semmilyen módosítás nem történik, akkor minden, a rendeletben szereplő korlátozás, működést módosító elrendelés, 2021. január 12-én 0 órakor hatályát veszti; így a középfokú oktatás digitális munkarendjének elrendelése is.

Azonban, ez utóbbi esetben is célszerű mielőbb bejelentést tenni. Enélkül, nem lehet tudni, hogy eldöntötték, hogy hagyják hatályát veszni a kormányrendeletet, vagy csak későn jelentik be a hosszabbítást, ilyen-olyan módosítást. Márpedig sok tanulót, oktatásban dolgozót és családjaikat érinti, hogy változás lesz, vagy folytatás? Ezen kívül az épületfenntartóknak sem mindegy, hogy például be kell-e fűteni a jelenléti oktatáshoz, vagy sem; hogy csak egy lényeges feladatot említsek. Érinti a közlekedést is. Például, a környezetünkben, 2 általános iskola van, ezek egyenként 3-3 település tanulóit fogadják. A középiskolások a városba járnak, javarészük közösségi közlekedéssel. Egy 30-40 km-es helyközi járat bőven érint annyi települést, hogy rendesen megtelik velük egy busz, ezét pótbuszokat („VOLÁNUL” másodjáratokat) iktatnak be, ami 1-2 perc eltéréssel a menetrend szerinti járat előtt, vagy után van. Sokkal többről van szó, mint ami az egyik válaszban szerepel, hogy ráér-e a tanuló előző este bepakolni, felkészülni.

2021. jan. 6. 14:10
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!