Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Kádár János valóban megtért a...

Kádár János valóban megtért a halálos ágyán (vagy akár már előtte)?

Figyelt kérdés

Nemrég olvastam, hogy sokan úgy vélik, Kádár megtért a kórházban (nem sokkal a halála előtt), mivel állítólag ott meggyónta a bűneit egy papnak, ebből lehet arra következtetni, hogy amikor már érezte, hogy nincs sok hátra neki, megtért, és emiatt hívott papot.

[link]

Több oldal is ír erről egyébként, és szerintem igazak ezek a hírek, valóban megtérhetett a halála előtt, sőt, szerintem már korábban is keresztény volt, csak nem beszélt róla.

Mit lehet még tudni Kádár kereszténységéről és megtéréséről ezeken a szóbeszédeken kívül, hogy állítólag papot hívott magához a kórházba, lehet többet is tudni, kutatták ezt a témát behatóbban is? Utalt esetleg valamelyik beszédében a hitére?

Szerintem ebben az a felemelő, hogy ostoba, jelentéktelen állami ideológiák ide-vagy oda, az Úr Jézus Krisztus minden felett áll és örök, míg az ideológiák, még ha az ország élén álló hatalom erőlteti is, annak rendje és módja szerint mennek a történelem szemétdombjára (mint ahogy az a kommunizmussal történt, mint tudjuk, itt Magyarországon legalábbis mindenképp). Kádár-ha megtért-, hál' Istennek belátta ezt.

2021. jan. 5. 12:05
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
67%
11# egyetértek...👍👍
2021. jan. 5. 13:19
 12/14 anonim ***** válasza:
46%
Egyszer majd kiderül. Mindenesetre sok ember halála, tönkretétele száradt a lelkén. De a megtérés joga megillette őt is. Hogy élt-e vele? Nem tudni.
2021. jan. 5. 14:19
 13/14 anonim ***** válasza:
77%
Nem megtérésről van itt szó, hanem arról, hogy egy európai (keresztény) kultúrában felnevelkedett ember elméjében akkor is ott van az istenhit, ha nem gyakorolja a vallást, sőt magát inkább ateistának tartja. Nemigen hiszem, hogy Kádár sokat foglalkozott volna az istenhittel, de az tény, hogy Kádár hagyaték elárverezésekor volt rózsafűzér is a kikiáltott tárgyak között.
2021. jan. 5. 15:00
 14/14 anonim ***** válasza:
52%
Az elmúlt 70 év bagázsának koponyája megérne egy nagy macskaalmot.
2021. jan. 5. 17:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!