Miért lesz valaki antikommunista? Szerintetek jó dolog ez?
Ilyen szempontból a kommunisták is ugyanilyenek,sőt,rosszabbak.
De amúgy az antikommunisták nem feltétlenül gyülöletkeltők. sőt
"de megvetem az erőszakos totalitárius rendszereket,"
Akkor nyilván nem pártolhatod a kommunista rendszereket amik KIVÉTEL NÉLKÜL mind az erőszakra épültek vagy épülnek.
"hiszek az újraelosztásban, többkulcsos adókban"
Ez nem kommunizmus, belefér a szociáldemokráciába is, például Németország, Svédország is ilyen berendezkedésű. A verseny korlátozása pedig lehet hazai protekcionizmus vagy kormányzati korrupció, haveri kapitalizmus is.
A kommunizmus célja a politikában a kapitalizmus, magántőke felszámolása és a javak elkobzása, közösségi tulajdonba vétele, az ezt ellenzők, ez ellen küzdők terrorizálása, vagy akár teljes elpusztítása.
Létezik a kommunizmusnak békés, erőszakmentes, szabad, demokratikus formája is. Például az izraeli kibuc mozgalom, mely önkéntesen működik, nem akarják másokra, az egész társadalomra rákényszeríteni a kommunizmust, nincs harc, terror náluk. Ugyanakkor a kommunizmus sok lemondással jár, sok szempontból ellentétes az emberi természettel, természetes társadalommal, így mára már a kibucok nagy része is áttért a kapitalista berendezkedésre, privatizációra.
Az antikommunisták főleg történelmi, társadalmi tapasztalatok, sérelmek, szabadságvágy, ambíciók, érdeksérelmek miatt utasítják el a kommunizmust, szocializmust.
"te is csak egy kommunista vagy, menj Venezuelába és érezd jól magad az egyenlőségben."
Mivel próbáltam vitába szállni egy libertáriussal ezt a hót egyszerű kommentet kaptam meg. Az ilyen antikommunistáktól mászok falra, és nem csak a gyűlölet süt bennünk, hanem a primitívség is.
#13 "Ez nem kommunizmus, belefér a szociáldemokráciába is, például Németország, Svédország is ilyen berendezkedésű. A verseny korlátozása pedig lehet hazai protekcionizmus vagy kormányzati korrupció, haveri kapitalizmus is."
Amikor azt írtam, hogy nem hiszek a versenyben, én arra gondoltam, hogy van egy barátom aki filozófiát tanult, és szeretne majd egyetemen tanulni. Nem rivalizálni akar másokkal, hanem egyszerűen csak tanítani szeretne. Mivel sajnos még nem vették fel MA-ra ezért nem tud filozófiát tanítani egyetemen, pedig ő egy nagyon intelligens ember, aki nagyon könnyen megérti a filozófiát és jól tudja oktatni is, sokat tanultam tőle. Az, hogy MA kell hozzá, az kapcsolódik a versengéshez, és a bürokrációhoz is, mivel nem azt nézik, hogy ki mennyire képes jól oktatni, hanem azt, hogy milyen papírjai vannak. Ergo olyan versenyhelyzetbe kényszerítik az embert, amire semmi szükség nem lenne. Mivel nem a papírok mennyisége a fontos, hanem az, hogy mennyire ért hozzá.
"Az antikommunisták főleg történelmi, társadalmi tapasztalatok, sérelmek, szabadságvágy, ambíciók, érdeksérelmek miatt utasítják el a kommunizmust, szocializmust."
Az ilyen emberek gyűlölködnek leghangosabban. Akiknek rengeteg sérelmük van, jobban tennék, ha felkeresnének egy szakembert, és nem a közélettel foglalkoznának. Azt látom, hogy ebben az országban rengeteg ilyen sérült ember van, elég megnézni a youtubeon, amikor a két tábor összecsap egymással, se a kormánynak, se az ellenzéknek nem az az érdeke, hogy a régi sebeket begyógyítsák, inkább még több sót szórnak a sebekre.
Egyébként többnyire egyetértek azzal, amit leírtál talán az emberi természet részével vitatkoznék, mert én nem hiszek abban, hogy a kapitalizmus az teljesen kiszolgálná a természetünket, de az igaz, hogy az állami elnyomás, dikatatúra az nem vezet semmi jóra. Skandináv szociáldemokrácia eddig a legjobban működő rendszer, jó lenne, ha az egész Európa és Magyarország átvenné. A fentebb írt kommentemben főként szociáldemokráciáról írtam, és úgy kommunistázott le az illető. :D
A kommunizmus jellemzően a tehetségtelen emberek filozófiája akik mások hátán szeretnének felmászni egy magasabb anyagi szinvonalra. Emiatt a kommunista államokban az értelmiséget illetve a tehetséges középréteget minden esetben lefejezik, elüldözik, ellehetetlenítik aztán pedig a tehetségtelen hülyéknek kellene igazgatnia az gazdaságot, ami nyilván nem megy.
A skandináv szociáldemokráciának semmi köze a kommunizmushoz, olyan távol van tőle mint Makó Jeruzsálemtől közúton.
13
Azt írod, hogy "létezik a kommunizmusnak erőszakmentes formája, azaz a kibucok", aztán rögtön utána magad is írod, hogy dehogy létezik már, kifújt.Volt is róla egy film, hogy kiutálták az anyákat, akik egy ideig csak a gyerekeikkel t9rődtek, és a többiek ezt élősködésnek vették, méltatlankodtak ellene.
Szerintem a tapasztalat pont elég hozzá.
1919-ben a nagyfatert félig agyonverték a Lenin fiúk az egy szem bőrkabatjáért, 49-50-ben Rákosi semmizte ki, mai szemmel 10-12 milliárd forintból. Fakereskedő volt, nem gróf.
Én általánosban X- szel a nevem mellett kezdtem.
Békés nYugger vagyok, nem gyűlölöm de azért bsszák meg!
És röhej itt valaki nagyokos, hogy az nem kommunizmus volt.
Nem is, tanultam én is: a a kommunizmus a szocializmus legfelsőbb foka.
Hát nekem bőven elég volt a középfok is! 😁
A nagyapám vagyona nem izgat, de az az elpocsékolt 40 év! Na az nem megbocsátható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!