Miért lesz valaki antikommunista? Szerintetek jó dolog ez?
Azért mert a kommunizmus eddig még soha sehol nem működött.
Pl:
- szovjetúnió
- észak korea
- vietnám
- kuba
- magyarország
- úgy ahogy van a keleti blokk stb
Kína abban kivétel, hogy ott szóban kommunizmus van, amúgy meg abszolút kapitalizmus.
Igen,az antikommunizmus jó dolog.
Ha nem is lett volna kommunista hatalomátvétel Magyarországon '49-ben,akkor nem itt tartanánk.
Eddig azt vettem észre, hogy akik antikommunistáknak vallották magukat, ők mindig tele voltak gyűlöletettel és a gyűlölet az odavezet, hogy olyan emberekre mondják, hogy komcsi meg bolsevik akik nem azok. Én jobban szimpatizálok a baloldallal, mint a jobboldallal, de megvetem az erőszakos totalitárius rendszereket, mind balról mind jobbról, de mégis nem egyszer mondták nekem azt, hogy kommunista vagyok, mert mondjuk hiszek az újraelosztásban, többkulcsos adókban, és nem vagyok annyira verseny párti.
Persze az antifákkal kapcsolatban is hasonló a helyzet, mivel ironikus, hogy a gyűlölet ellen gyűlölettel szólalnak fel.
"akik antikommunistáknak vallották magukat, ők mindig tele voltak gyűlöletettel"
Az egy dolog, hogy ki minek vallja magát - egy nézet sohasem egyenlő a gyűlölettel. Ahhoz ember kell, és az ő érzelme.
Antifáknál ugyanez a helyzet. Nyilván antikommunista és antifasiszta is vagyok, de nem ezen pörgök a nap minden percében, és nincsenek indulataim. Ez inkább egyfajta passzív elutasítás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!