Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Elsőnek sikerült másodjára is...

Elsőnek sikerült másodjára is sikerült megelőzni a kormánynak a vírust? Akkor miért fertőzödik meg mindenki?

Figyelt kérdés

A kormány mondta hogy elsőnek sikerült másodjára is sikerülni fog megelőzni a koronavírus járványt de ha már szinte mindenki megfertőződik a vírussal naponta 2-3 ezer fertőzött és 100 halott van akkor hogy mondhat ilyent hogy sikerült másodjára is?

Másodjára marhára nem sikerült megelőzni a vírust mert már minden 10. ember átesett rajta és ez egyre csak rosszabodni fog.

A kormány a gazdaságot félti ezért nem küldik haza az embereket a munkából , azért nem állítja le ismét a gazdagságot mert tudja ha leállítana mindent akkor olyan válság lenne amit nehezen tudna kezelni ,de viszont ha nem állítja le a gazdaságot a munkahelyeket nem zárja be akkor lehetetlen megelőzni a vírust.

Tavaszon azért volt mindössze összesen 4000 fertőzött azért tudta megelőzni a járványt mert leállított mindent a munkahelyeket bezárta hazaküldte az embereket de most nem küldi haza őket ezért fertőz olyan veszedelmesen a vírus.

De ennek ellenére van pofája a kormánynak azt állítani hogy másodjára is megvédte a vírustól az embereket?

2020. dec. 29. 17:43
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
0%

kérdező

ha kitörne a világháború akkor abban sokkal több ember halna meg, ezért nem értem hogy ez hogy jön a kérdéshez. a régi parasztiasabb világban is sokmillióan haltak éhen a világháború alatt, pedig akkor sokkal jobban értett az átlag ember a földműveléshez mint most. de ne aggódj, az eu ban magyarországnak van az egyik legtöbb gabona tartaléka mivel agrár nagyhatalom vagyunk. az eu ban a 4. legtöbb kukoricát termesztjük. és a felhasználás terén másodikak vagyunk mert nekünk pozitív a mérleg tehát kevesebbet használunk fel mint amit termelünk. így nem kell aggódnod valószínűleg kaja jegyek lennének.

2021. jan. 2. 10:16
 22/34 anonim ***** válasza:
27%

20-as, nem kell kimásolgatni semmilyen kozmetikázott adatot nekem, mert én járok kórházakba, és látom mi megy. És ismétlem sok olyan ismerősöm halt meg, akinek nem volt semmi alapbetegsége. És bizonyára igazad van, és a vírus este 8 után támad csak, előtte nyugalomban van, tehát ha 8 után nem megy ki senki, akkor biztonságban vagyunk.

Az hogy pl. a lányom iskolájában decemberben egy darab tanár sem volt, mert egy bevitte a koronavírust, és utána mindegyik elkapta, és nem volt tanár az iskolákban, az nem számít semmit. De jaj, ne legyen online oktatást, mert a lakosság belehalna, ha 1 hónapot a saját gyerekével összezárva kéne élnie, meg ugye 13-14 évesen még nem olyan önállóak a magyar gyerekek, hogy egyedül odaüljenek a számítógép elé tanulni. Ezek után nem kell további komment, hogy a lakosság szellemi színvonaláról meggyőzzetek. Az eddigiek is méltóan mutatták.

2021. jan. 2. 14:29
 23/34 anonim ***** válasza:
0%
"l. a lányom iskolájában decemberben egy darab tanár sem volt, mert egy bevitte a koronavírust, és utána mindegyik elkapta, és nem volt tanár az iskolákban" Ha a lányod iskolájába egy tanár beviszi az influenzát, akkor is midnen tanár betegállományba vonul?"
2021. jan. 2. 14:56
 24/34 anonim ***** válasza:

22

érdekes módon, én senkit se ismerek pedig vállalkozó vagyok és több ezer embert ismerek és többszázzal tartok kapcsolatot, és senkitől se hallottam még hogy a 40 éves egészséges felesége vagy férje meghalt volna koronába, meg amúgy is te mit gondolsz? szerinted nem tűnne fel senkinek csak neked a földön ha úgy lenne ahogy írod hogy fiatalok halnak bele, és közmetikázzák az adatokat. ez már már az elmeháborodottság határát súrolja te konkrét adatokat próbálsz letagadni. amikor ez mindenhol így van a világban. és tudom neked se jut el az agyadig, de mondom nézz mjd be budapest csomópontjaira este 8 után akár hjnali 1-2 kor. mindenhol bandázó embereket látsz. tudom ezt egy kis faluból nehéz megérteni hogy van ahol sok ember él 1 helyen de most tegyél kivételt.

2021. jan. 2. 16:28
 25/34 anonim ***** válasza:
nem igazán értem hogy épp ésszel miért annyira nehéz megérteni hogy a korlátozásokkal a kint kóborló tömegeket akarják visszafogni, képzeld mindenhol ezt csinálják világ szerte, és működik akármennyire is fáj ez neked. te gondolom az utcán akarasz este 9 kor a 13 éves gyerekeddel táncolni és ezért nagyon zavar. minden január este 8 után kint vagytok és járjátok együtt az utcákat falukat. eltudom képzelni.
2021. jan. 2. 16:30
 26/34 A kérdező kommentje:
De a rendőrök kegyetlenül megbüntetik az éjszakázó cigányokat ,fogtak pár éjszaka járkáló cigányt és 60 ezer forintra bűnteték őket ,az egyik megpróbált elszaladni de elkapták ő még 20 ezer forintot kapott a menekülésért összesen 80 ezer forint bírságot kapott.
2021. jan. 2. 16:32
 27/34 anonim ***** válasza:
amúgy ha bevitték a koronát akkor a tanárok simán tudtak online oktatni arra a két hétre nem? ha szerinted 1 hónap is simán menne. magad ellen beszélsz.
2021. jan. 2. 16:33
 28/34 anonim ***** válasza:

Akinek volt is alapbetegsége, még 10 vagy több 10 évig élhetett volna vele covid nélkül. Mindenkinek nagy itt az arca egészen addig, míg neki nem lesz egy krónikus betegsége (nem is kell nagy dologra gondolni, csak egy kis magas vérnyomásra) és nem kerül a veszélyeztetett csoportba. A "100-ból 90 ember amúgy is meghalt volna" egyszerűen nem igaz. Meghalt volna, mert mind meghalunk egyszer de nem lélegeztetőgépen csüngve, az intenzív osztályon, és nem jóval korábban, mint lehetett volna. A 21. századi orvoslás mindenkinek ad esélyt, gyakran milliós tételben varrnak bele olyan szivacsszerű anyagokat egy ember hasába, ami a gyógyulást segítené elő, 2 óra múlva mégis elvérzik. Olyan biológiai terápiákat adnak manapság egy sclerosis multiplexes betegnek, hogy csak a dobozárt kell kifizetnie, mert szintén milliós tétel. Lehetne azt mondani, hogy minek költenek rá, úgyis lebénul. Olyan antitestet adnak a 80 éves néninek, aki véletlenül több gyógyszert vett be, aminek ampullája több száz ezer forint.

Elég nehéz etikai kérdés, hogy az élet mérhető-e pénzben.

2021. jan. 2. 17:32
 29/34 anonim ***** válasza:
68%
De igaz, sok kozuluk nem is a koronaba halt bele hanem az alapbetegsegekbe de mint covidos bekerul a statisztikaba, ezzel nem arra akartam celozni hogy nem ernek semmit. Csak arra hogy gazdasagi csodot eloidezni nem eri meg mert akkor sokkal tobben fognak ehezes miatt meghalni minthogy elveszintunk par olyan embert aki alabpol is halalan van.
2021. jan. 2. 17:56
 30/34 anonim ***** válasza:
Nem halt volna bele az alapbetegségébe, ha nem rakodik rá a covid. Épp ez a lényeg.
2021. jan. 3. 08:13
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!