Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Melyik Magyar pártban bízol?

Melyik Magyar pártban bízol?

Figyelt kérdés
Írd le sorrendben! Kezdem én: Fidesz és KDNP-Mi Hazánk-Jobbik-többi balliberális párt

2020. dec. 29. 13:44
1 2 3 4
 31/36 A kérdező kommentje:

Ez volt a kérdésed: Kérdező te mi szépet látsz a Fideszben, ami neked és a környezetednek jobb helyzetet eredményezett (már amennyiben ez egyáltalán számít neked)?

Kedvedért válaszolok

Amit a zárójelben írtál, azt nem értem. Természetesen számít, hogy mi van velem, és a környezetemmel.

De a zárójel előtti kérdésre is hajlandó vagyok válaszolni. Budapesten lakok, elég csak kimenni az utcára, hogy meglehessen nézni, mi változott. Miket csinált a Fidesz?

Több munkahelyt

Fizetésemelést

Család támogatást

Lelassította a roma bűnözést

Megállította az illegális honfoglalókat

És még estig sorolhatnám

2020. dec. 31. 11:53
 32/36 anonim ***** válasza:
57%
Momentum LMP DK Jobbik Párbeszéd MSZP Fidesz Mi hazánk
2021. jan. 2. 04:52
 33/36 anonim ***** válasza:
100%

Én kérdezni jöttem. :D

A #10-estől kérdezném, hogy mi alapján került fel a listára az mkkp, míg más párt nem. Ha megnézed az mkkp múltját (jelenét), akkor láthatod, hogy más ellenzéki pártokkal is együttműködnek, együttműködtek. Így tényleg érdekelne, hogy mi alapján van az mkkp a listán, míg más párt nem?

A több megjegyzésem csak a kérdező felé irányul már.

"Ja és menj vissza 2006ba. Csak vigyázz, nehogy sétálás közben megverjenek, és kilőjjék a szemedet"

Hm, ha jól értem, akkor az a problémád, hogy ok nélkül lettek következmények. De akkor miben jobb a fidesz? A fidesz alatt is voltak olyan esetek, amikor emberek nem követtek el semmit csak épp egy tüntetés közelében jártak és pl. megbüntették őket.

Amúgy 2006-ban, ha nem a tüntető tömeg mellett járkáltál, akkor kb. semmi bajod nem lett volna. Szóval aki nem keresi a bajt, azzal semmi nem lenne.

Ja, még valami, most is tudunk eseteket, amikor fojtogattak tüntetőket. Szóval tényleg nem igazán változott semmi. Ez nem pozitívum a fideszre nézve.

"Több munkahelyt"

Ami nem mutatkozik meg a a munkanélküliségi adatokban. Ha megnézed, hogy mennyi a számszerű különbség a 2010 előtti és utáni átlagban, akkor láthatod, hogy annyi amennyi embert foglalkoztatnak a közmunka programban. Így valójában nem lett jobb a helyzet, csak trükköznek az adatokkal.

Ez pedig úgy érdekes, hogy a lakosság létszáma jelentősen csökkent is.

"Fizetésemelést"

Amit az infláció majd nem egy az egyben felzabált. Egyszer kiszámoltam a minimálbért 2005 és 2015 között és a különbség 5000 forint volt, ami 10 éves intervallumhoz képest nem sok.

"Család támogatást"

Amik ténylegesen nem segítik azokat a családokat, akiknek segítség kell.

Pl. a hitelt ki tudja felvenni? Aki hitel képes. A bankok pedig nem fognak nagy kockázatot vállalni, vagyis olyannak adják, akiknek magas, biztos jövedelme van. Ebben az következik, hoyg a felső-közép osztály kapja ezeket a támogatásokat.

A K&H 2019-es felmérése szerint a magyarok harmadának egy havi félretett pénze sincs, míg egy másik harmadnak 1-3 havi félretett pénze van.

Vagyis a lakosság 2/3-a a család támogatások nagy részéből nem kap semmit.

Vagy nézzük a kocsi támogatást. Ahhoz, hogy kapja pénzt a kocsihoz, önrészt kell felmutatni, mert a felét állja az állam (illletve max 2.5 milliót), ha nincs önrészed, akkor nem kapsz semmit. Ennek a 2/3-adnak pedig nincs önrésze.

"Lelassította a roma bűnözést"

Ez értelmezni sem tudom, lassabban lopnak, vagy mi?

Inkább csak nem beszél róla, mivel a migránsokkal ijesztget. Az egészségügyről sem beszél, miközben ha megnézed, hogy a magyar egészségügy hol állt 2004-ben (középmezőnyben), addig láthatod, hogy 2019-ben az utolsó 3-ban volt.

"Megállította az illegális honfoglalókat"

A pozsonyi csata című filmből megtanultam, hogy a honfoglalás szinonímája a visszatérés, hazatérés, szóval azok az "illegális" személyek csak vissztérnek, hazatérnek ide.

Mellesleg ha láttál tényleges adatokat arról, hogy az EU-ba mennyi migráns jött és mikor, akkor láthattad, hogy ehhez semmi köze nem volt a fidesznek. Akkor csökkent le a migránsok ideérkezése, amikor az EU megállapodott a törökökkel.

"És még estig sorolhatnám"

Megnézném én azt a listát, ha ilyen pontos mint a mostani, akkor a fidesznél még mindig csak jobb párt létezik az országban.

2021. jan. 2. 06:07
 34/36 A kérdező kommentje:

Néhány családi támogatás

Családosoknak kevesebb adót kell fizetniük

Nagyobb a fizetésük

Ingyenes a menza

Két és fél millió forint autó támogatás

2021. jan. 2. 07:20
 35/36 anonim ***** válasza:
80%

"Családosoknak kevesebb adót kell fizetniük"

Mondtam, hogy rendes példákat hozz, mert így csak az derül ki, hogy mennyire nem értesz hozzá.

"Családosoknak kevesebb adót kell fizetniük"

Pontosítsunk, a NAGY családosoknak (legtöbbször 3 gyerektől kezdve).

Ma magyarországon a termekénységi ráta 1.5, vagyis sok esetben még a 2. gyerek sem születik meg, így ezek a kedvezmények egyáltalán nem segítik az átlagot, csak egy szűk kisebbséget.

Mellesleg ezek is olyan alacsony támogatások, amik nem jelentenek nagy segítséget.

"Nagyobb a fizetésük"

Amit a katasztrofális kormányzás miatt az infláció felzabál. Így előrébb nincsenek.

"Ingyenes a menza"

Ami amúgy az mszp alatt is az volt, aki rászoruló volt az kapott támogatást, ami egy jó megoldás volt.

Jelenleg viszont pazaroljuk azzal a pénzt, hogy a gazdagoknak is ingyenes a menza.

"Két és fél millió forint autó támogatás"

Ezt meg már leírtam, hoyg miért rossz.

Egy családnak ki kell termelni az önrészt, mivel max a felét fizeti a kormány.

Fentebb hoztam K&H tanulmányt, ami bemutatja, hogy a lakosság 2/3-ának 3 havi bérénél kevesebb a félretett pénze. Így ezt a támgoatást a felső 1/3 tudja igénybe venni, akik a pénzesek.

Vagyis megint nem a rászorulókon segítenek.

Amúgy ilyen a mostani lakás felújítás is. Az állam utólag segít és utólag fizet, de ehhez neked először meg kell teremtened azt a pénz, mivel csak utólag kapod vissza. Vagyis az tudja igánybe venni, aki tud félretenni. Tehát megint, a felső 1/3.

2021. jan. 3. 05:48
 36/36 anonim ***** válasza:
38%
MSGYP - Magyar Soros György Párt!!!!!!!4444
2021. jan. 3. 10:02
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!