Legalizálnátok az LSD-t és a Pszilocibin tartalmú gombákat? Milyen érveitek valamint ellenérveitek vannak?
#40 Mindenki gombázna, és?
ha mindenki hallucinál attól mi változna azon kívül, hogy percek alatt kihalna az a társadalom?
#41 A tripeken maximum 2 hetente fél napokra vennének részt az emberek, mert gyakoribb használatkor egyszerűen kialakul a tolerancia, és hiába eszel gombát, nem történik semmi.
De a meglátások, a tudattágítás amit a pszilocibin ad az embernek, eltörölnék ezt a borzalmas társadalmat és új alapokra helyeznék az emberiséget.
#42 Neked a történelem semmit nem jelent? nem rémlik a hippik mozgalma? Tudod hol vannak a '60-as '70-es évek LSD-ző, gombázó hippijei?
Ők azok akik az amerikai pénzügyi, gazdasági elitet alkotják most öreg korukra.
Szerinted az ő gyerekeik miért jártak már elit iskolákba? Miért is nem osztogatják a pénzüket, miért nem élnek "szeretetben, harmóniában, békében" meg a miatököm álomfelhőben, mint LSD-ző fiatalként? Miért nem hozták létre legalább maguknak a te remélt álomvilágodat?
MERT EZ CSAK HALLUCINÁCIÓ ÉS NEM LÉTEZIK!
44 de ki is próbáltam, jó is volt az LSD ettől még örülök hogy nem legális.
Egyébként az mivel jobb hogy bárki is hoz fel negatív atást, arra kegyintetek, és csak a pozitív oldalt emelitek ki, ami kimerül egy megismételhetetlen érzésben, és az azt követő hangulati állapotban?
Megjegyzem ez az állapot sokaknál egyáltalán nem pozitív.
#43-nak igaza van.
Az LSD összes nyugalma, megvilágosodása csak az agyban okozott, a szer álltal kierőszakolt érzet.
Nincs valódi megvilágosodás, nem váltja meg a világot.
47,
Az hogy ez valóban egy agyban okozott érzés - azt nem lehet biztosra tudni.
Annyi biztos hogy vizsgálatok kimutatták hogy az agy rem állapotba is kapcsol (tehát álom fázisban is van) és olyan agyi területek is össze kapcsolódnak - amik egyébkén nem.
Az LSD egyébként is egy hasonló molekula mint a szerotonin. Az agy nem tud különbséget tenni - ezért a szerotonin helyett felveszi az LSD-t - amitől megváltozik minden. Ezért van az LSD-seknek az a mondása hogy
"Az élet csupán egy szerotonin-hallucináció."
Hiszen ennyi erővel az LSD által mutatott valóságot is tekinthetjük valóságnak. Ez csak olyan mintha egy más színű szemüvegen keresztül látnánk ugyanazt a valóságot. (Ami persze mégis tök más.)
Az utazás szerintem is egy erőltetett meditáció. Erővel törli el a tripp a hullámokban az egót, és gondolkodást. Mégis amit nem tud eltörölni - ami nem tud megszűnni - az a végetlen üresség - nirvána - az nem lehet más mint pl a Buddhisták által leírt igazi önvaló.
Az én szemszögemből az a végső valóság. Mint ember az a tenger - és mi egyénként vagyunk a csepp. A trippen pedig újra visszatérhetünk egy időre valódibb önmagunkhoz - a tengerhez. Persze ennek az az ára hogy mentálisan kb át kell élnünk a megszűnést - ami egy komoly kaliberű halálközeli élményhez hasonlít.
Mégis azt hiszem van akinek megéri ez a fajta utazás. Én mióta ezt trippen megtapasztaltam azóta (több mint 10 éve) zen meditációt gyakorlok egyedül.
Lehet az volt a hiba hogy nem mentem el egy nagymesterhez sem, de nekem eddig nem jött össze a meditációval az amit az LSD-mutatott. Pedig belül érzem/tudom hogy ez az út is csak arra felé vihet. Ezért tovább folytatom a meditációt. Viszont nagyon nem aggódom, mert azt is sejtem hogy ha meghalok - akkor is valami hasonló tapasztalásban lesz részem lesz részem.
Tehát valódi megvilágosodás valóban nincs. De van egy betekintés - ami ezek nélkül a szerek nélkül nem lehetséges. Vagy lehet hogy lehet - de nekem több mint 10 év meditációs gyakorlás kevésnek bizonyult. A bélyeg meg bármikor megmutatja ezt kettőfélért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!