A kormánynak mikor kell bejelentenie a korlátozások hosszabbítását /vagy nem hosszabbítását? Jövő hét csütörtök kormányinfó?
A korlátozások jan 10-én 23.59h-kor lejárnak. elvileg jan 11-től semmi korlátozás nem érvényes. Hacsak nem hosszabbítanak.
A kormánynak legkésőbb mikor kell bejelentenie mi lesz 11-től? Mert az hogy semmi korlátozás nem lesz, azt kötve hiszem.
Tehát elvileg jövő hét csüt kormányinfó lesz-ott el kell hangoznia bizonyos dolgoknak?
„A korlátozások jan 10-én 23.59h-kor lejárnak. elvileg jan 11-től semmi korlátozás nem érvényes.” Nem így van. 2021. január 11-én még minden érvényben lesz.
Nincs arra jogszabályi követelmény, hogy mennyivel előbb kell bejelenteni akár hosszabbítást, akármilyen módosítást.
Lehet szokásos időpontú kormányülésen dönteni, lehet szokásos időpontú kormányinfón bejelentést tenni; de lehet kormányülés bármikor, és tájékoztatás is tehető nem csak kormányinfó alkalmával. Ráadásul, a miniszterelnök ilyen ügyben az Operatív Törzs javaslata alapján szokott dönteni.
"Nem így van. 2021. január 11-én még minden érvényben lesz."
Nehezen, hiszen jelen állás szerint jan 11-én reggel 8.00kor nyitnak a középiskolák---ez máris akkor dönti az állításod...
„Nehezen, hiszen jelen állás szerint jan 11-én reggel 8.00kor nyitnak a középiskolák---ez máris akkor dönti az állításod...”
Igen, így van. Ez a rendelkezés valóban hatályát veszti 10-én, azonban a kormányrendelet által elrendelt további korlátozások (maszkviselési szabályok, kijárási tilalom és közterületi magatartási szabályok, rendezvényekre, vendéglátóhelyekre, üzletekre, szálláshelyekre, szabadidős létesítményekre, az üzleten kívüli kereskedelmi tevékenységre, a nevelési intézményekre, a felsőoktatási intézményekre vonatkozó intézkedések) 11-én még hatályban lesznek.
Egy másik kormányrendelet valóban elrendeli 11-étől a középiskolák kinyitását. (Olyasmi, mint a karácsonyi egy éjszakás kijárási tilalom feloldás.) Ettől még a rendelkezések hatalmas többsége, amiket címszerűen felsoroltam, 11-én még hatályban lesz.
Valóban nem teljes körűen helytálló az állításom, van egy kivétel; elnézést kérek.
"Igen, így van. Ez a rendelkezés valóban hatályát veszti 10-én"
na és mi alapján? hol az erről szóló kormányrendelet? mert az hogy a kopaszsegg Maruzsa mit pofázott, az nem hivatkozási alap.
Magyar Közlönyben hol van ez leírva?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!