Megdöbbentő keresztény és Magyarország ellenes ppropaganda a a MÁV hanfgosbemondóiból. Ez Magyarország védelme az iszlám ellen?
Kedves kérdező!
Én gyengeelméjű vagyok a korábbi hozzászólásod alapján (#12), mert nem tudtam, hogyan ronthattak rá hazánkra a MÁV segédletével.
Megnyugtató tudni, hogy csak egy alaptalanul rettegő keresztényről van szó. Aki szinte az életét félti, csak mert a más vallású emberek felé próbáltak érzékenységgel fordulni.
El sem tudom képzelni milyen vérfürdőt vizionáltál volna, ha nem boldog karácsonyt, hanem boldog ünnepeket kívántak volna.
Megnyugodhatsz, pusztán ennyiről van szó. De ha nagyon nem tudsz aludni, tudod kikre kell megint szavazni legközelebb, akkor a gránitszilárdságú alaptörvényhez megint hozzácsapnak valamit, amiben rögzítik, hogy a karácsony áldott és nem boldog.
Békés, megnyugvással teli napokat!
Öröm látni, hogy karácsonykor ennyire ráérnek az emberek, mint a kedves kérdező. Nincs az az örökös rohanás, pénzhajhászás, elmebaj - ráér az ember kényelmesen hallgatni, mit mond az állomáson a hangosbemondó, aztán agyalni rajta, mit is jelent, jól ízekre szedve.
Ennél már a Bud Spencer-Terence Hill páros filmjeinek véget nem érő bámulása is jobb lenne.
Én 24 éven keresztül a "Boldog karácsonyt!" kívánságot vettem normának, mert azt hallottam mióta az eszemet tudom. Nekem például az volt fura, mikor először hallottam ezt az "áldott" szót a karácsony előtt. Egy fikarcnyit se vesz el a karácsony keresztény jellegéből. Sőt, szerintem a "Kellemes ünnepeket!" se, mindenki amit ünnepel, arra gondol.
De akinek ilyen szép ünnepen is a gyűlölet jut eszébe az inkább a saját lelki üdvéért aggódjon, mintsem hogy a MÁV mit mond be. Mellesleg a MÁV egy állami cég, tehát - elvileg - a vallási semlegesség elvárható lenne - elvégre a lakosság nagyobb része nem gyakorló keresztény.
Csendben hozzátéve...:
A karácsonyi időszak ünnep eredete pogány.,téli napforduló ünnepe.A keresztény egyház később jelölte ki ünnepnek.Mindazonáltal,Jézus születésének "dátuma" nincsen igazolva.
Ennyit a vallási felhangú "áldott" szócska értelméhez... :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!