Miért kell rendőrségi felvezetés a vakcináknak?
Mondjuk én kb. a trans.info nevű Lengyelországból szerkesztett magyar logisztikai portált találtam csak ebben a témában, és az azt írja, hogy Németországban fogják rendőri kísérettel szállítani a vakcinát az oltóhelyekre, miután megérkezett.
Ennek több oka is lehet, az egyik a terrorveszély, pl. valaki Allah nevében felrobbantja útközben a szállítmányt, a másik, hogy ilyen-olyan okból eltulajdonítják, hogy aztán a harmadik világban jó pénzért eladják, a többi konteót ráhagyom a GYK hozzászólóira, mert megérkezett Bill Gates és a géppuskások, hogy elvigyenek.
#FreeTiffanyDover
Nem értek hozzá de mondjuk egy lehetséges magyarázat lehet az, hogy hűteni kell a vakcinát és nem lenne túl fasza egy közlekedési dugóban ragadni vele órákat.
Alapból ha jól tudom ilyen 6 ezer forint körüli ára van egy vakcinának, egy fiola lehet olyan 0,5*0,5*5 cm szóval egy 40*40 cm-es dobozba, 4 sorral számolva van kb. 150 milliónyi érték.
Szerinted ezt nem éri meg kirabolni?
#4 A hűtés logikusan hangzik.
Kirabolni nem éri meg, mert utána mit csinálnának vele? Eladni nem tudják, saját felhasználásra nem való és ahogyan rá is mutattál, hűteni kell. Másnapra megromlana az egész készlet és dobhatják ki, de megszabadulni sem tudnának tőle egyszerűen. Tehát ha engem kérdezel, akkor nem éri meg, bármennyit is ér...
A kirablástól tartást azért nem értem, mert például pénzszállító járműveket sem vezetnek fel, hiszen azzal közhírré kürtölnék, hogy hol van az a jármű, amiben a suska van. A legbiztonságosabb úgy szállítani bármit (legyen az pénz vagy vakcina), hogy előtte nem mondják el mikor és hova tart a szállítójármű, plusz a járművet sem különböztetik meg, értsd. egy mezei kamion szállítja le.
Talán nehogy még véletlen is baleset érje az azt szállító kamiont és emiatt odavesszen a rakomány.
Vagy azért is lehetséges mert elég drága, és bűnözői csoportoknak semmiség lenne megállítani és elrabolni egy kamiont, majd milliárdokkal zsarolni a kormányt a vakcinákért. Ilyenről meséltek is egy kamionos videóban, ahol rendőri kíséretet kapott egy sima kamion. Oké hogy csak pár tonna parfüm volt a kamionban, de az egész cakk-pakk úgy százmilliókat ért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!