Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Magyarországon az emberek...

Magyarországon az emberek általában miért nem tisztelik egymást semennyire sem? (Még Budapesten sem)

Figyelt kérdés

Állítólag, Budapesti az ország leginkább szabadelvű része, viszont a tapasztalataim mást mutatna.

Én arra szoktam buzdítani a pedagógusokat, illetve a BKV sofőröket,hogy sztrájkoljanak, különben a nadrágjukat nem fogják tudni a bokájuktól sohasem felhúzni.

Akiknek erről meséltek, kvázi "támadni" támadni kezd, mit képzelek én magamról,hogy ilyesmiket javaslom nekik.

A kedvencem meg meg az,hogy utálja a kormányt,de nagyon örül,hogy bevezették azt,hogy sztrájk idején "minimális" szolgáltatást biztosítania kell.

A g_ciség nem pártfüggő bizony.

Örülnek neki,hogy a sztrájkolóknak megnehezítették a dolgát, mert ő lordsága, ladysége nem tudna tömegközlekedni 2 napig.

Annyi esze viszont nincs,hogy tudja, a sztrájk nem egyik percről a másikra történik,hanem előre bejelentik.

Azt a pár napot kilehetne bírni.Létezik bicikli, létezik taxi, olyan is van,hogy autómegosztás (ha nincs saját kocsi), plusz van kolléga, akit ha megkérünk elvisz dolgozni és haza is hoz.

Nem kellene azzal a minimális szolgáltatásos dologgal foglalkozni, szépen meg kell állítani mindent, semmi nem gurul sehova, ameddig meg nem adják a kívánt bérigényt, jóléti juttásokat.Oktatás sincs addig, míg nem teljesülnek a szakmai szervezetek kérései.

Én a taxis sztrájkot tartom példaértékűnek.Ugyanezek az emberek arra az eseményre is kvázi savat köpnek.Pedig az igazi sztrájk, igazi demonstráció volt.Azóta sem volt olyan, sajnos.

Nyugat-Európában úgy huppant az emberek ölébe a 30 nap szabi, bruttó 3000 eurós fizetés,meg a jóléti juttatások.Megharcoltak érte a szakszervezeteik.Addig küzdöttek, míg az állam/cég/önkormányzat nem teljesítette a kéréseiket.

A magyarok még erre sem hajlandóak, szomorú.

2020. dec. 23. 14:30
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Vannak vannak nehéz esetek az tény.
2020. dec. 23. 17:50
 12/15 anonim ***** válasza:

9. Rendben.

Én a taxisblokádról beszéltem, mert a kérdező azt hozta példaértékűként. Az viszont kormánybuktatásról szólt, az szdsz és Göncz Árpád akkori köztársasági elnök támogatásával.

Egyébként nem tudom, milyen akadályozásról van szó. Az, hogy van egy minimum, amit egy esetleges sztrájk esetén is végre kell hajtani, az talán elvárható. Pl. ha adott esetben jogos is az egészségügyi dolgozók sztrájkja, talán akkor sem

2020. dec. 23. 17:52
 13/15 anonim ***** válasza:
0%
Folyt: akkor sem elfogadható, hogy emiatt emberek haljanak meg az ellátás hiánya miatt.
2020. dec. 23. 17:53
 14/15 qkker1 ***** válasza:

"akkor sem elfogadható, hogy emiatt emberek haljanak meg az ellátás hiánya miatt."

Fiatal korodra való tekintettel elnézzük a tájékozatlanságodat, de figyelmedbe ajánlom google barátodat!

A taxisblokád alatt tökéletesen működött az élelmiszer ellátás, és mindenki megkapta az orvosi/kórházi ellátást is!

2020. dec. 24. 10:20
 15/15 anonim ***** válasza:

Hízelgő a koromra utaló bókod, de a tájékoztatásodat inkább a kedves kérdezőnknek tartogasd, ő írta ezt szó szerint, erre reagáltam:

"Nem kellene azzal a minimális szolgáltatásos dologgal foglalkozni, szépen meg kell állítani mindent, semmi nem gurul sehova, ameddig meg nem adják a kívánt bérigényt, jóléti juttásokat."

2020. dec. 24. 11:37
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!