Igaz, hogy 60-70 kg ételt dob ki egy átlagos magyar évente?
Sajnos igaz. Viszont ezt nem úgy kell nézni, hogy a magyar ember általában kidobja az ételt (tény hogy vannak ilyenek is). Ezt úgy kell nézni hogy a hazai étkeztetők, pl: egy iskolai menzán, vagy pékségen a különböző előírások miatt ha nem fogy el az étel x napon belül, azt ki kell dobni. És ugyan ez igaz az élelmiszer boltokra is. Ha nem kerül eladásra kidobják. Sajnos nem adják oda hajléktalanoknak vagy olyanoknak akik szívesen elfogyasztanák még aznap amikor még fogyasztható. És ezt az ételmennyiséget osztják el kb 9 millió főre.
Ez ellen egyedül úgy lehet tenni hogy azt veszed ami hamarosan lejár.
Kérdező, ez nem lobbi, hanem tény. Lehet hogy ezeket is beleszámolják, de gondolkozz el azon, hogy ezek még így is kis részét teszik ki a kidobott ételnek. Egy tojáshéj, krumplihéj nem tesz ki, nem tud kitenni évi 60-70 kg-t.
#11
Éppenhogy NEM számítanak bele az étkeztetők által kidobott ételek. Ezek kizárólag az otthon kidobott ételek. És ez a probléma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!