Azért ez már nem vicces, hogy mindenki áruló?
http://www.gyakorikerdesek.hu/politika__magyar-politika__107..
Első válasz: Őseid nem ezért küzdöttek hogy egyik leszármazottjuk áruló legyen!
De ezt már más kérdéseknél is tapasztalta, hogy ha valaki ki akar menni külföldre dolgozni akkor az már máris áruló.
Én is ki szeretnék majd menni de mégse érzem magam árulónak.
Itt ez a nagy bolgyó és akkor mi csak majd 93000m2-n dolgozhatunk.
erre itt van egy cikk:
tehát 30% áruló, 31% meg még nem lehett tudni?
Milyen videó?
Nem láttam semmit.
Na és? Az középiskola. Majd benő a fejük lágya. Középiskolában még én is erőteljesen fontolgattam, hogy egyetem után Németországba megyek dolgozni, most már nem mennék.
Attól meg nem lesz senki áruló, hogy el akar innen menni. De még az itt irkáló 44%-os sem áruló:
http://www.gyakorikerdesek.hu/politika__magyar-politika__108..
Csak olyan hülye, mint két segg összefordítva.
Áruló mástól lesz az ember. Attól, hogy valaki készakarva, nyereségvágyból árt az országnak. Abba ne menjünk bele, hogy kik ezek.
Persze hogy elakar szinte minden fiatal menni.
Még is, mit remélhet az országunktól, de komolyan?
Hogy gürizhet azért hogy a holnapot megérje?
Kiirtották a munka becsületét és megbecsültségét 20 év alatt, és most várják hogy az emberek, csak mert ezeket a szakmákat „ iskolai szinten” támogatják, majd megoldódik a helyzet.
Persze, elmegy a gyerek kőművesnek, ha van rá támogatás, de utána portás lesz belőle, mert hülye lesz 20e többért a belét kidolgozni.
Az orvosokról meg ne is beszéljünk, hiszen a megkérdezett rezisztensek közül ma már a 90% úgy véli hogy ki fog menni dolgozni, és val szín nem is jön vissza a semmire a nagytöbbsége.
Aztán jönnek a mérnökök stb stb és a végén tényleg nem lesz senki aki termelne.
Mindenben versenyezni akartak a „ vezetőink a nyugattal” csak azt nem értették meg, hogy eljön a holnap és az emberekért is versenyezni kellene ha valamit akarnak ezzel az országgal kezdeni.
100 e ért ezekre a munkákra nem nagyonkapnak jelentkezőket.
Most hallottam hogy a fidesz, sokkal több szakmunkást akar a fiatalokból faragni.
Csak éppen azt nem érti, hogy a fiatalok nem akarnak szakmunkásnak lenni mert az 90% ban = a stagnálással és a 100e körüli fizuval, amiből nem lehet haladni csak vegetálni.
Nem beszélve arról, hogy most sincs szakmunkás hiány, csak a statisztikák „ munkaügyi központ” szerint, és az igazság az, hogy olyan keveset kínálnak amiért nem mennek el dolgozni. Hegesztő 90 e ért, vagy kőműves 100e? Nem ostobák az emberek, mert mint portás adnak neki 80-90 e re és nem emelget, nem kell termelnie. Vagy ha kimegy külföldre akkor a 4× ét keresi. Nem beszélve arról, hogy semmi munkalehetőség nincs ma, senki szá,ára.
A 2007-es új OKJ-rendelet egyik melléklete a hiány-szakképesítések régiónkénti jegyzékét tartalmazza.
Erre a felsorolásra már sokan vártak, hiszen eddig ilyen - minisztériumi rendeletben szereplő leírás - nem létezett. Hiánya problémát okozott, hiszen sokféle támogatási formánál feltétel a hiányszakmák oktatása.
A lista célja, hogy a szakképző intézmények az oktatást jobban hozzá tudják igazítani a munkaerőpiac igényeihez. A szakképzés területén a Száz lépés program kapcsán vezették be azt az intézkedést, miszerint azok az intézmények, amelyek hiányszakmákban képeznek, kiegészítő normatívákra is igényt tarthatnak.
A szülők és a leendő diákok számára is fontos tudnivalókat tartalmaz ez a melléklet, hiszen így már a beiskolázás előtt hozzájuthatnak fontos, a munkaerőpiacot érintő információkhoz. A könnyebb elhelyezkedés reménye sokakat terelhet azon szakmák irányába, melyekre ma nincs vagy csekély az érdeklődés.
A hiány-szakképesítések régiónkénti jegyzéke
Közép-dunántúli régió
- Hegesztő
- Ács, állványozó
- Kőműves
Dél-dunántúli régió
- Hegesztő
- Szerszámkészítő
- Műanyag-feldolgozó
Nyugat-dunántúli régió
- Géplakatos
- Szerkezetlakatos
- Ács, állványozó
- Szakács
Észak-magyarországi régió
- Gépi forgácsoló
- Hegesztő
- Kőműves
Észak-alföldi régió
- Ápoló
- Gépi forgácsoló
- Géplakatos
- Ács, állványozó
Közép-magyarországi régió
- Ács, állványozó
- Kőműves
- Gépi forgácsoló
- Géplakatos
Dél-alföldi régió
- Kőműves
- Szerkezetlakatos
Nem az oktatással van a nagy baj, hanem a jövedelmekkel!
Ok én is k.iskolás vagyok de úgy gondolom az egyetem után ki akarok menni. De komolkyan az iiteni fizetésekkel mi a fó*aszt tudunk csinálni. Az eggyik tanárommal erről beszéltünk és kiszámoltuk ha valaki minden hónapban 50000FT-t tudna félrerakni akkor egy normál házért(20MFT)közel 30 évet kellene dolgoznia hogyxha nem akar hitelt felvenni.(én nem szándékozok)
Míg azt amit én akarok csinálni abban külföldön(tengeren túlon) havi 500000-at lehet megspórolni. ami ugya a 20M az 3 és fél év alat lehetne megkeresni ha itthon vesz az ember házat. Odakint persze a házak azok leég drágák. nade nemrég láttam egy cikket abban volt benne hogy 2002 ben Amerikában egy egésségügyben dolgozó Mo-hoz lépest 17.5X többet keres.
Ja és szeretné 3 gyereket is de ithon ezt nem tuti, hogy el tudnám tartani.
A válasz írója 77%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 23:40
nak ment az előző
volt egy másik cikk amiben azok voltak akik nem diplomások és az volt a vicces hogy kint am-ben egy kőműves átlag fizuval bruttó 950000FT-t keres.
De az adók se olyanok mint nálunk.
PL az áfát csak tavaly találták ki de azt se mindenre.
AZ összes dolog amit levonnak az kb 20%.(FIZU)
A válasz írója 65%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: tegnap 23:56
Pontosan. Azért nem akarja senki ezeket a munkákat mert semmit nem fizetnek vagy max annyit hogy az ember fenttartsa magát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!