Hogy van ez, hogy a szociálisan érzékeny baloldali, liberális pártok és pártszimpatizánsok számára lassan ciki az is, hogy cigányok, alacsony végzettségűeknek egyáltalán van szavazati joga?
"Én faluban lakom és mérnök, orvos, közggazdász de még tanár is, meg ügyész is lakik a faluban."
Igen, ez kb. az agglomeráció. A semmi közepén egy faluban viszont nincsenek ilyenek. Értem, hogy Bp környékén ez előfordul, de ez a ritkább eset, ezért - még mindig - nagy átlagban a falukban ez a réteg nincs meg.
"és az agglomerációban nem a Fidesz szokott nyerni?"
Nem tudom, Gödöllőn pl. nyert?
Mellesleg elég ciki, hogy kb. 5-ödszörre kell leírnom. Nem azt mondtam, hogy garancia a győzelemre, hogy él-e a településen diplomás, hanem hogy a település fejlettségi szintjétől NAGY ÁTLAGBAN függ, hogy a fidesz mennyire támogatott.
"Pontosan Györ, Sopron, Székesfehérvár, Szentendre, az ország legfejletteb városai és fideszes fellegvárak"
Győrben a fidesz 2%-kal nyert 2019-ben, szóval elég nehéz fideszes fellegvárnak hívni. Szentendrén meg nem is nyert a fidesz.
A másik két példa legalább igaz, mondjuk a fidesz támogatottsága elmarad a falvakban szervezett támogatottsághoz képest, szóval ilyen szempontból rossz.
A falvakban simán szereztek egy csomó helyen 60% feletti arányt.
Mellesleg az meg csak simán hazugság, hogy ezek a legfejlettebb városok az országban. Ezek a top 10-ben sincsenek benne. De ezek közül a legfejlettebb az Szentendre (12.), ahol a fidesz nem nyert.
Csak tájlkoztatésként, Budaörs az elsp, ami ellenzéki.
15-ös: Szentendrén nagyott bukott a fidesz, minden körzetet az ellenzék nyerte meg.
Fehérvár annyiban speciális, hogy Cser-Palkovics az a fideszes polgármester (gyakorlatilag az egyetlen), aki elmondja, ha eltér a véleménye Orbánétól.
"Szentendrén nagyott bukott a fidesz, minden körzetet az ellenzék nyerte meg" Fehérvár annyiban speciális, hogy Cser-Palkovics az a fideszes polgármester
En az országgypkesi választásokról ebszélek, nem a az öhnkormányzatiról.
"En az országgypkesi választásokról ebszélek, nem a az öhnkormányzatiról."
Jó, ezen logika alapján a fidesznek jogtalanul van most kormányon, mert 2002-ben kikapott. Ennek kb. ennyi értelme van.
A legutolsó választás mindig a legpontosabb, ezért nézzük az országgyűlésit.
Arról nem beszélve, hogy arányokról beszéltem végig. A 2018-as győzelem azért irreleváns, mert nem győzelemről, hanem százalékokról van szó, és 2018-ban az ellenzék nem együtt indult.
Leegyszerűsítve, lehet, hogy nyert valahol 40%-kal és valahol 80%-kal, de az ezek közti arányokról beszélek és nem arról, hogy nyert vagy nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!