Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Soros György úgy fog eltávozni...

Soros György úgy fog eltávozni közülünk majd mint a "legnagyobb magyar"?

Figyelt kérdés

A legnagyobb magyar mindig az aki fellép a zsarnokok ellen és az egyszerű, átlag embereknek nyújt segítséget anyagilag. Mint anno Mátyás Király is azért lett ennyire közkedvelt, legendás figura, mert a jobbágyokat pártolta, nem az arisztokratákat, földesurakat.

Soros György is ezt akarta a harmadik tervében, eljuttatni az EU-s pénzeket az önkormányzatokhoz, hogy ne Mészáros Lőrinchez kerüljön minden, hanem hozzád, a te családodhoz. Ennél nemesebb, igaz magyarabb szándékot még nem láttam az elmúlt 20-30 év politikájában.

Valamint félreértelmeztük az előző tervét is. Igazából a Fidesz hazudott, az egész szemenszedett hazugság volt. Mindössze abból indult ki az egész ellene irányuló propaganda, hogy 1 millió Iszlám Állam ellen menekülőnek ÁTMENETILEG néhány évre amíg fel nem számolják az ISIS-t, addigi menedéknyújtáshoz ajánlott fel kedvező hitelt ennek anyagi megvalósításához. Mellesleg szinte az egész feladatot elvállalta Angela Merkel és Németorszég, hogy ezzel is megmutassák, hogy ők már nem idegengyűlölő nácik, és lemossák a mocskot a múltjukról.

És ez is történt, most hogy vége a konfliktusnak a közel-keleten vissza is mennek maguktól az ex-menekültek. Akik ellen mi annyit vergődtünk és szórtuk a pénzt gyűlöletpropagandára.

Soros György tehát jelenleg a legnagyobb magyar, és így is fogunk emlékezni rá majd?

2020. dec. 19. 15:17
 1/7 anonim ***** válasza:
97%

"És ez is történt, most hogy vége a konfliktusnak a közel-keleten vissza is mennek maguktól az ex-menekültek. Akik ellen mi annyit vergődtünk és szórtuk a pénzt gyűlöletpropagandára."

-Kérek statisztikát,hogy tömegesen mennek vissza a migránsok a helyükre.

-Továbbá kérek statisztikát a kitoloncolások sikerességéről, lejáró befogadási státuszokról, mely után megindulnak ezek az állatok haza

Vagdalózni könnyű, de alá is kell támasztani.

2020. dec. 19. 15:21
 2/7 anonim ***** válasza:

Közpénzből fizetett kérdést olvashattunk!

Jár a pont a Gyurcsány központban 😁

2020. dec. 19. 15:21
 3/7 anonim ***** válasza:
61%

Igen.

Reméljük,gyorsan,hogy ne szenvedjen.

2020. dec. 19. 15:22
 4/7 anonim ***** válasza:
61%
Nem is magyar.
2020. dec. 19. 15:24
 5/7 anonim ***** válasza:
57%
Nem. Úgy, mint aki kitaníttatta, kitömte, kipénzelte a legkorruptabb magyarokat.
2020. dec. 19. 15:33
 6/7 anonim ***** válasza:

Bár vannak igazságok ebben a fejtegetésben, azért nagyon leegyszerűsítő és naiv. Indító megjegyzésként: Mátyás királyt, mint történelmi alakot, nem az Igazságos Mátyásról szóló népmesék szemüvegével kellene megítélni.

Soros Györgyről. Írod: "Mindössze abból indult ki az egész ellene irányuló propaganda, hogy 1 millió Iszlám Állam ellen menekülőnek ÁTMENETILEG néhány évre amíg fel nem számolják az ISIS-t, addigi menedéknyújtáshoz ajánlott fel kedvező hitelt ennek anyagi megvalósításához." De Soros nem mondott ilyeneket. A helyzet az - amennyire tudom - hogy ő nem fogalmazott meg túl sok konkrétumot. A szíriai menekülthullám Európába történő megérkezésének egy korai szakaszában mondott egyszer egy olyat, hogy Európának évi 1 millió menekültet kellene befogadnia. A kormánypropaganda aztán ebből alkotta meg a Soros-terv mítoszát, de a valóságban ez csak egy egyszerű eszmefuttatás volt, minden komolyabb számolgatás és belegondolás nélkül. Olyan, mint amit én mondtam a cimborámnak a kocsmában a menekültválság egy pontján, három hónappal később meg mást, néhány hónap múlva megint mást (ahogy ugye változott a helyzet, több és más információ ért el minket). Csak mivel én nem vagyok milliárdos, a kutya se foglalkozott vele. Soros elgondolása is ennyire volt mély, és ő is később mást és mást mondott arról, hogy mit kellene csinálni. Ezzel szerintem semmi gond nincs, volt itt egy krízishelyzet, mindenki ötletelt, és ahogy a valóság zajlott, mindenki változtatta az álláspontját (ez egy normális dolog, ilyen az élet). A kormány kitalálta, hogy ha eladják ezt a médiájukban, mint Soros-tervet, amitől az országot meg kell védeni, akkor azzal belpolitikai haszonra lehet szert tenni ("Ellenzéki pártok kritizálnak minket? Soros-terv, migránsok, jaj-jaj! Civil szervezetek ebben-abban átláthatóságot akarnak? Soros-terv, migránsok, jaj-jaj! Az Európai Parlament jogállamisági klauzulákat akar? Soros-terv, migránsok, jaj-jaj!"). Ez egyébként sikerült is nekik.

Azonban nem jó ezt a dolgot a ló második oldaláról sem nézni. Ez, hogy Soros 1 milliót akart, átmenetileg, és amikor a Közel-Kelet stabilizálódik, majd visszamennek, stb. (tehát amiket leírsz), pont ugyanilyen túldimenzionálása egy egyszerű, majdhogynem csevegésjelleggel felvetett kríziskezelési ötletnek.

Összességében Soros Györgyöt én is a magyarság szempontjából egy pozitív figurának tartom, de a menekültválsággal kapcsolatban jobb lett volna, ha csendben marad. A valóságos érdemei inkább olyanok, hogy elég bőkezűen adakozott magyar fejlesztésekre (iskolák számítógép-fejlesztése a '90-es években, iskolatej), kárenyhítésre (a vörösiszap-katasztrófa idején); a Kádár-rendszer vége felé jól látta, hogy ki kell nevelni egy demokratikus politikusgenerációt: ennek része volt a Fidesz-vezetőség ösztöndíjakkal nyugaton történő taníttatása, és valamennyire a CEU is (aztán sajnálatosan itt egyik a másik ellen fordult).

Az biztos, hogy nagyon komoly érdemei vannak, és nála semmirekellőbbek is kapnak róluk elnevezett utcákat a haláluk után. Egyébként ezeket ő is meg fogja kapni.

Azért legnagyobb magyarnak messze nem gondolnám. Nálam királyok/politikusok közül Szent István, Szent László, IV. Béla, Károly Róbert, Széchenyi, Deák a nagymenők, kutatók-tudósok közül Bolyai, Semmelweis, Neumann, irodalomban Arany.

A legjobban felhájpolt pedig Kossuth. Ő megtestesített egy csomó minden olyat, amikért a modern politikusainkat utálni szoktuk, mégis Széchenyi mellett a legtöbb közterület névadója az országban. Korrupt volt, bajkeverő, majd mielőtt a baj a kezére égett volna, lelépett az országból, majd külföldről írogatta a leveleit, kritizálta Görgeit, Deákot, akiknek itt valóságos problémákkal kellett szembenézniük. Na, messzire mentem... :)

2020. dec. 19. 18:11
 7/7 anonim ***** válasza:
56%
Nem, csak egy lesz a sok zsidó közül, akik a fehér ember vesztét sürgetik. Lehet lepontozni meg hisztizni
2020. dec. 21. 16:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!