Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Engedélyeznéd a melegházasságot?

Engedélyeznéd a melegházasságot?

Figyelt kérdés
2020. dec. 18. 19:38
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
100%

"Ha ugyanaz a házasság, mint a bejegyzett élettársi kapcsolat, akkor mi a fenének nem hívják ugyanannak?"

Azért mert nem ugyanaz. Én összeházasodtam a feleségemmel, és nem merítené ki a "bejegyzett élettársi kapcsolat" fogalma a kettőnk kapcsolatát.

2020. dec. 18. 20:44
 22/28 anonim ***** válasza:
48%

#20 "Szerintem ha engedélyezve lenne, máris nem lenne nekik olyan fontos."

Valóban, eddig sem volt az - csak hogy provokálják vele a társadalmat. Az általuk előadott mese szerint ez rengeteg embert érint és nagyon akarnak házasodni, de a bejegyzett élettársi kapcsolat is csak 700 pár élt vele.

"A 2009-ben hatályba lépett forma óta évente 40-80 azonos nemű pár használta a jogi intézményt, a tavalyi évben viszont 130-ra nőtt ez a szám.

Általában a magasabban kvalifikáltabbak élnek vele, a statisztika alapján, egy évtized alatt 878 nagykorú férfi és 446 nő élt a bejegyzett élettársi kapcsoltba lépés lehetőségével. "

[link]

2020. dec. 18. 21:53
 23/28 anonim ***** válasza:
58%
Nekem teljesen mindegy, nem is támogatom, de nem is ellenzem a dolgot, mivel egyáltalán nem érint.
2020. dec. 19. 01:38
 24/28 anonim ***** válasza:
35%

Kedves 3-as. Az nem épp úgy van, ahogy írtad, nem jár azonos jogokkal, gondolj pld. az örökbefogadásra. Nem csak homoszexuálisoknak érhetô el a bejegyzett élettársi kapcsola, de, ha jól tudom még csak az öröklés sem megoldott.

A kérdésre válaszul én támogatom és engedélyezném, ha rajtam múlna.

2021. jan. 5. 16:57
 25/28 anonim ***** válasza:
76%

#24 Nem jól tudod. Mindenben pontosan olyan jogokat ad a pár tagjainak mint a házasság. Az öröklésben és a nyugdíj, azaz az özvegyi nyugdíj tekintetében is.

Az örökbefogadásnál nem a pár joga az örökbefogadás, hanem a gyerek joga az hogy a lehető legjobb helyre kerülhessen és ez egy házaspár nem pedig egy azonos nemű pár. A gyereknek az a jó ha van anyja és apja is és amíg hosszú évekig várnak a házaspárok arra hogy gyermeket fogadhassanak örökbe, addig nem is kell mérlegelni azt hogy amúgy a homoszexuális pár éppen alkalmas lenne-e az örökbefogadásra vagy sem.

2021. jan. 5. 21:06
 26/28 anonim ***** válasza:
44%

23-as vagyok. Az öröklést tényleg nem jól tudtam, viszont akkor sem biztosít azonos jogokat.

„A bejegyzett élettársi kapcsolat szabályai alapvetően megegyeznek a házasság szabályaival. Főbb különbségek: kiskorú személy nem köthet bejegyzett élettársi kapcsolatot, a bejegyzett élettársak nem vehetik fel egymás nevét, nem fogadhatnak közösen örökbe, nem vehetnek részt mesterséges megtermékenyítésben, az anya bejegyzett élettársa nem lesz automatikusan a születendő gyermek szülője, ha a felek mindenben megegyeztek a bejegyzett élettársi kapcsolatot közjegyző is felbonthatja. Minden más szabály megegyezik a házasságra vonatkozó szabályokkal.”

[link]

2021. jan. 6. 13:30
 27/28 anonim ***** válasza:
61%
24-es, elírtam... 24-es és 26-os vagyok.
2021. jan. 6. 13:30
 28/28 anonim ***** válasza:
61%
Én azt igen, de az örökbefogadást nem.
2021. jan. 9. 10:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!