Miért iszik előre a medve bőrére az ellenzék és miért
örül annyira, hogy, másfél évvel a választások
előtt, van 1-2%-os hibahatáron belüli eltérés a
javukra?
31/45 A kérdező kommentje:
27. Hát figyi, szerintem ez, amit pl te is itt csinálsz, a visszájára fog elsülni. Nem igazán szimpi, hogy pl téged már több kérdés alatt ugyanezzel az agresszor szöveggel láttalak. Gondolom jól megfizetnek érte, mint a fideszes bértollnokokat,hogy nyomd a megszorítás és hasonló szövegeket. Ez ilyen 5 éves szellemi szintje. Mindig azok szoktak nagyot zuhanni, akik ordibálnak és nagyon bizonygatni akaják, hogy ez így lesz. Én nem vagyok jövőbelátó, de amit te csinálsz, baromira nem szimpatikus és az ellenzéket is lejáratod ezzel. Birkazzátok a fideszeseket, de az itteni hozzászólások alapján, nem vagytok különbek a deákné vásznánál. Persze tisztelet a kivételeknek.
Mi azon az agresszív, ha leírom a tényeket miszerint 2018-as eredményeknek semmi közük 2022-höz, mert azóta rengeteg olyan dolog történt, amikkel még sosem kellett megbirkóznia Orbánnak? :)
2020. dec. 18. 18:15
33/45 A kérdező kommentje:
30. Talán azért, mert Vona pontosan tudta, hogy nem szeretne kooperálni ezekkel. Még nem vetted észre, hogy aki szövetkezik az MSZP, DK-val vagy úgy általában a baloldallal, az szavazókat veszít? Vona ezt jól felismerte. Csak ő is elcseszte, mert elkezdett kokettálni az Lmpvel stb. Utána lett Ő az identitásvesztett áruló és 25%-ból egy 5%-os párt. Én a mai napig azt mondom, hogy viktor kihívója egyedül Ő lehetett volna. Jelenleg a másik oldalon nincs hozzá fogható karakter. Az Ő Jobbikja bal és jobbos szavazókat is megtudott szólítani, a mostani Jobbik már nem tud jobboldaliakat, csak balost. És a Jakab egy nulla figura hozzá képest.
Ez szép és jó, de ha nem fog össze az ellenzék, hanem lenne külön egy Jobbik és külön egy ballib jelölt minden választókerületben, akkor nevető harmadikként elvinné a fidesz az összeset és örök életre hatalmon lenne.
Nem kellett volna Vonának senkivel összeállni, ha a 106 jelöltjéből csak 10-et visszaléptet most nem lenne fidesz 2/3.
2020. dec. 18. 18:23
35/45 A kérdező kommentje:
2/3 nélkül is a fidesz kormányzott volna. Az ellenzék ígyse-úgyse tudott volna labdába rúgni. Fejtsd már ki, h miben lenne másabb, ha nem kétharmaddal kormányoznának? Nem írnának többet bele a f@s alaptörvénybe. Azon kívül? Pont nem érdekli őket szerintem ez a része.
Pl nem tudták volna most úgy módosítani a választási törvényt, hogy 1 listára tereljék az ellenzéket.
Ha 2018-ban nincs 2/3, akkor most a választásokon lehetne egy Jobbik-Momentum-LMP lista a Gyurcsány utálóknak és egy DK-MSZP lista.
2020. dec. 18. 18:33
37/45 A kérdező kommentje:
Látszat demokrácia. Itt már ez a választási rendszer buherálással be lett ez betonozva. Szvsz itt akkor lesz változás, ha ov-ral történik vmi és belharc kezdődik a fideszben.
Amit írsz, az az ellenzéken nem segítene és tudod miért?
Mert 1: A konzervatív jobboldaliakat szinte egyik párt sem tudja megszólítani. Csak kis arányban. Márpedig több a jobbos szavazó, mint a balos. Illetve kellene egy normális ellenzék. Mondjuk alapból ilyen Mszp és Gyurcsány féle embereknek elkéne tűnni. Én mondjuk spec Szabó Tímeára is kivagyok akadva az 1%-os pmmel. Én nem tudok ezekre szavazni. Várok egy jobboldali normális pártra. Addig meg ellövöm a szavazatom valami kis pártra vagy otthon maradok.
A fidesz mellett sosem fog felnőni egy erős jobboldali párt, mert a fidesz egyből kinyírja.
2020. dec. 18. 18:58
39/45 A kérdező kommentje:
És biztos vagyok benne már most, hogy a kampány Gyurcsány lista lesz, ez fog ömleni a tvből. És ezért mondom mindig azt, hogy amíg ez az ember bármilyen formában ott van a baloldalon, addig ov kér egy kvt. És krvanagy gond sztm, hogy minden áldott nap látom, hogy szerepel és posztol. Nem bújik meg a háttérben. És amíg valaki nem világosítja fel erről, bár magától is tudnia kéne, mit is várnak majd az átlagszavazótól.Most egy volt Vona féle Jobbikos majd leszavaz a Mi hazánkra vagy ha olyan elvetemült, mint én a Kutyapártra.
optimizmus, de azért soroljuk fel a tényeket:
- Kormány mindig félidőben szokott a legnépszerűtlenebb lenni, meg lehet nézni az elmúlt évek közvéleménykutatásait.
- Rengeteg Fideszes giga botrány volt mostanában, de a választások előtt lecsillapodhatnak a kedélyek ilyen szempontból.
- 2%-os + támogatással bőven el lehet veszíteni a választásokat, egyéniben ettől még szerezhet többséget a Fidesz.
- Ha lesznek ellenzéki előválasztások, és nem valami NONAME figura lesz a jelölt, hanem mondjuk Dobrev Klára, akkor az az erőviszonyokat gyökeresen átalakítja.
- Kampányidőszak még hátra van, ezek csak random közvéleménykutatások 1000-es mintákkal.
2020. dec. 18. 19:17
Kapcsolódó kérdések: