A fidesz a választási törvény átírásával rákényszeríti az ellenzéket (ha nyerni akarnak) össze kell fogniuk,1 listát állítani. Majd számon kéri rajtuk, miért fognak össze Gyurcsánnyal. Normális ez?
3
Ha a DK külön indulna és lenne rajta kívül egy közös ellenzéki lista, akkor a Fidesz simán behúzná az egyéni választókerületek nagy részét.
"Nem muszáj összefogni Gyurcsánnyal most se, csak ha vele együtt akar valaki kormányozni."
A mondat így lenne helyes: "Nem muszáj összefogni Gyurcsánnyal most se, csak ha valaki kormányra akar jutni"
Mivel az összellenzéki és fidesz tábor kb. fej-fej mellett szoktak lenni, ezért egy olyan párt különutazása, mint a DK megpecsételné a választási vereséget az ellenzék számára. A győzelem így sem garantált.
Lehetne Gyurcsány "szektatábora" nélkül is népszerűbb lenni mint a Fidesz. Úgy helyes a mondat, ahogy én írtam. Ha Gyurcsánnyal együtt van meg a kellő támogatás, akkor ennek megfelelően kell kezelni az ellenzéket.
Ez nem korrekt, hogy Gyurcsány nem kell, csak a támogatása. Ez is egy dilemma, választani kell.
"Lehetne Gyurcsány "szektatábora" nélkül is népszerűbb lenni mint a Fidesz. "
Lehetne, de erre most nem látok esélyt a jelenben. Tehát ha MOST akarnak kormányt váltani, akkor nem lehet pártot kihagyni.
"Ha Gyurcsánnyal együtt van meg a kellő támogatás, akkor ennek megfelelően kell kezelni az ellenzéket."
Egyetértek, de miután egy ilyen pártnak, mint a fidesz ekkora támogatása van, szerintem magát a társadalmunkat is annak megfelelően kell kezelni. Ezalatt értsen mindenki azt, amit akar.
"Nem lesz ezzel gond"
Kivéve az, hogy a Mi Hazánk egyre erősödik, ma már a biztos parlamenti küszöb fölé teszik a támogatottságát. Pont ezek azok a Jobbikos szavazatok, amik nélkül nincs esélye az Összefogásnak. Ne feledjük, hogy a Jobbiknál egymillió ember van, valószínűleg az ottani szavazatok fogják eldönteni az egészet. A Jobbikosok a billegő szavazók.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!