Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Magyarország a harmadik...

Magyarország a harmadik legszegényebb uniós tagállam az egy főre jutó fogyasztás alapján. Tudunk még ennél is lejjebb süllyedni hála Orbán kormányzásának?

Figyelt kérdés
[link]
2020. dec. 15. 15:36
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
100%
9: Ne velem vitatkozz, nem én építem és nem én veszem ezeket, ez egy új trend, ami jelzi, hogy mennyire kevés a pénzük az emebreknek (saját megjegyzés, hogy bárhová be lehet törni, ahol van ablak, ajtó, könnyűszerkezetes háznak ezzel az erővel az oldalán bemész, ezért szoktak riasztót, kamerákat felszerelni, na de az is költség).
2020. dec. 15. 16:25
 12/29 A kérdező kommentje:

8

Tehát köszönjük meg Orbánnak hogy a harmadik legszegényebbek vagyunk, bárvó! fideszes logika...

2020. dec. 15. 16:25
 13/29 anonim ***** válasza:
100%

Mindezt úgy értük el, hogy Magyarország az egyik legnagyobb haszonélvezője a strukturális alapoknak.

Ha csak ennyire képesek abból a temérdek pénzből, akkor menjenek ki a hátsókertbe és ássák el magukat.

2020. dec. 15. 16:41
 14/29 anonim ***** válasza:
100%

Nem vagyok Fideszes, mielőtt vki azt gondolja.

De a szegénységet nem kizárólag az egyéni fogyasztás alapján szokták mérni. Minden országban más a fogyasztási szokás, és nem csak az étel-italra gondoljon a laikus, hanem leginkább a szolgáltatási szegmensre. Magyarországra mindig is jellemző volt a házon belüli megoldás, nem hívunk állandóan szakembert, magunknak/családtag vágja a hajunkat, nem költünk sokat a nem létszükségű szolgáltatásra, ha nem muszáj. A magyar nép nagy átlagban relatíve spúrnak számít, sokszor még az is aki tudna miből költeni.

Szóval ez nem szegénységi mutató. Nincsen ebbe beleszámolva a spórolás, megtakarítás, és persze a nem bejelentett/nem leadózott szolgáltatás igénybevétele, amiben szintén élen álunk. Az EU statisztikája nem méri azt hogy a szomszédtól vettél egy féldisznót, a szomszéd pedig nem jelenti be az adóbevallásban a plusz bevételi forrását.

A valós társadalmi gazdasági helyzetet inkább a nettó reálbérrel, vagy pedig ha nagyon fogyasztási szinten akarsz mértékjelzőt akkor a PPP-t javaslom, mert az valósabb képet mutat.

2020. dec. 15. 16:54
 15/29 anonim ***** válasza:
5%

12!

Tehát a folyamatos fejlődés is rossz, ha Orbánhoz közhető. Braró! Komcsi logika...

2020. dec. 15. 17:09
 16/29 A kérdező kommentje:

15

Ez ám a fejlődés.. Hátulról a 3.-ak vagyunk miközben mi hívjuk le majdnem a legtöbb pénzt az unióból.. gratulálok.

Amúgy libsi vagyok nem komcsi, köszi :)

2020. dec. 15. 17:12
 17/29 anonim ***** válasza:
70%

Mi még a fejlődés mértékében is a legszarabbak vagyuk.

Hiába fejlődgetünk ha a többiek fénysebességgel húznak el mellettünk.

Ezzel nem hogy felzárkózunk, hanem még jobban lemaradunk.

Nem Szomáliához hanem Belgiumhoz kellene hasonlítgatni az eredményeinket.

2020. dec. 15. 17:18
 18/29 anonim ***** válasza:
21%

16!

libsi = komcsi

Csak más a csomagolás.

2020. dec. 15. 17:25
 19/29 anonim ***** válasza:
46%

17!

Belguim éppen visszaesett 2016-2018 között. :D

2020. dec. 15. 17:25
 20/29 anonim ***** válasza:
75%
Várj kezdem sajnálni a belgákat a visszaesés miatt. Ezután nem három hanem 4 évente tudnak új autót venni. Bár csak nekem is ez lenne a legfőbb problémám.
2020. dec. 15. 17:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!