Megéri az ellenzéknek leváltani a fideszt?
#18 te ellenzékinek nevezed magad és fideszes propagandából táplálkozol. Mi több, hangosabban, mint néhány tehetségtelen fideszes. Egy röhej.
Nem, nem lesz Gyurcsány vezető. Pontosan olyan önjelölt, mint annyian mások. Ezt mondta az önkormányzati választások előtt és nem volt igaza. Ugyanígy túrtaszét a 2018-as,méginkább a 2014-es választásokat. Orbán régen felismerte, hogy Gyurcsány barát! Méghozzá hű és tökéletes barát. Nem nehéz olyan egyezséget kötni, én ócsárollak téged, te ócsárolsz engem, de a fontos, mit teszünk. Azonos mentalitás, más módszer. Azonos cél, más eljárás. Gyurcsány akkor lesz az ellenzék szellemi vezére, mikor a tihanyi apátság helyén egymás mellett áll a Siratófal és az Aranymecset.
#17: "Tudod mi a tiszta lap? A társadalom. Azt kívánod leváltani?"
A legszebb az egészben, hogy nem kell leváltani, mivel folyamatosan változik, cserélődik. Ma sokan Orbánt okolják az ország állapotáért, holott ő nem az ok, csupán a tünet. Jelenleg az 50 felettiek többsége egy olyan vezetőt tart a legalkalmasabbnak az ország vezetésére, aki erőt tud mutatni, akit tisztelni lehet. Mondjuk ki, gyakorlatilag törzsfőnököt, királyt választanak, aki aztán kijelöli az utat és vezeti szeretett népét. Ezt Orbán jól ismerte fel és ha ez kell, hát megadja a népnek. A korrupcióval sincs ennek a korosztálynak különösebb gondja, mert abban nőtt fel. "Én is szoktam hazavinni tejet a TSZ-ből, a Józsi is csavarokat a csavargyárból, nincs ebben semmi. Ott fent is ezt csinálják, csak több mindenhez férnek hozzá, a helyükbe mi is ezt csinálnánk". A haverok kapják a közbeszerzéseket? Ezzel sincs baj, mert "a polgármesterünk a Géza is elintézte, hogy tőlem vegye meg az önkormányzat a bútorokat (másfélszeres áron), én meg cserébe bebútoroztam a lánya garzonját". Nincs ezzel semmi gond, mindenki jól járt. Vagy mégsem?
A fiatalok többsége viszont már nem így gondolkodik. Ha ők bemennek egy boltba, akkor ugyanannyiért akarnak tejet venni, mint mások. Ha elviszik műszakira az autót, akkor ugyanannyit akarnak fizetni érte, mint a műhelyfőnök lányának a vőlegénye. Ha vállalkozni akarnak, ahhoz pedig ugyanolyan lehetőségeket akarnak, mint a helyi ispán unokatestvére. Na ez az, amit Orbán és a NER soha nem fog tudni megadni, mivel ennek a szöges ellentétét képviselik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!