A #vigyázzunkegymásra helyett a #vigyázzmagadra lehetne a vírushelyzet megoldása?
Látszik, hogy a mostani kollektív felelősségre épülő védekezés megbukott. A tavaszi lezárások ellenére nem tűnt el a vírus, a mostani korlátozások mellett sem csökkennek az esetszámok, mindezek mellett a gazdaság félgőzzel üzemel, emberek veszítettek el mindent, amit felépítettek, több millió embert korlátoznak lassan egy éve a mindennapokban, és tartanak rettegésben.
A #vigyazzunkegymásra kollektív felelősség helyett miért nem a veszélyeztetett emberek védelmére, az ő egyéni felelősségükre a #vigyázzmagdra jelmondata koncentrálunk?
Akire veszélyes a vírus, az akár otthon maradva, ha az elszigetelődés nem megoldható, akkor akár az üresen álló szállodákban elhelyezhető lenne az oltás megérkezéséig.
A lakosság jelentős része a jelenlegi felmérések alapján úgysem akarja oltatni magát, így az oltás mellett is szükség lesz valamilyen más jellegű nyájimmunitás kialakulására.
Értem, én, aki Home Office-ban dolgozva max bevásárolni/kaját venni járok el, és futni, én mindenkit szétfertőzök, de te nem. Tökéletes következtetés.
Ha mindent újraindítanának, akkor is max edzeni járnék el, plusz nem az utcán kellene megennem az éttermes kaját, és nem kellene dedóskent azon aggódni, hogy vajon hazaérek-e 8-ra a futásból.
Engem azért érdekel ez a téma, mert a jelenlegi intézkedések az oltási hajlandóság mellett nem fenntarthatók, és megoldást keresek a helyzetre.
"Ha mindent újraindítanának, akkor is max edzeni járnék el, plusz nem az utcán kellene megennem az éttermes kaját, és nem kellene dedóskent azon aggódni, hogy vajon hazaérek-e 8-ra a futásból."
Mármint arra gondolsz, hogy konditerembe mennél pont a lehető legnagyobb tömegbe ami edzéskor lehet? Kérdező, én rólad azokra asszociáltam akik pl a maszk ellenes tüntetésen voltak és a maszkra is azt mondták, hogy elveszik az élethez való jogot. A vigyázzunk egymásra meg azért bukott el, mert az átlag magyar pont leszart mindenkit magán kívül. Azért nem jött össze. Ha tényleg egymásra vigyáztak volna ma jól állnánk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!