Hol itt a logika a bevásárlás korlátozásában?
Van ugye az idősek sávja, nem tudom olyankor mi van a boltokban, de hogy azon kívül telis tele vannak bármilyen időpontban idősökkel az biztos, mert bármikor megyek mindig látom. Minden esetre ezt az idősáv a többieknek kiesik. A nyitvatartást lerövidítették. Én akár hogyan nézem ezeknek nem az az eredménye, hogy kevesebben lesznek a boltban, hanem az hogy egy rövidebb idő alatt többen összezsúfolódnak.
Most az a következő agymenés, hogy akkor az egy időben bent tartózkodók számát korlátozzák. Ebből semmi más nem lesz, hogy a be nem jutók a bolt előtt fognak sorakozni, ha eső van esőben, ha szél abban, ha fagy akkor a fagyban. Miközben a boltok áteresztő képességét egy normális aldi, lidli azért igen rugalmasan a vásárlók számához igazítja, ha békén vannak hagyva.
Én inkább azt mondanám legyenek nyitva este tízig, vagy amelyik akar éjjel is a boltok, mert ha valamikor, hát akkor el tudják kerülni egymást az emberek.
Nyilván én vagyok a hülye, mert a kormány nem tévedhet, de hogy van ez szerintetek?
"a már egyszer tudjuk, hogy az idősek mekkora veszélyben vannak, korlátozunk több millió embert"
Mivel kétlem, hogy több millió (65 év alatti) ember járna éppen 9-11 között vásárolni, ezért teljesen nyilvánvaló, hogy nem korlátozunk többmillió embert. Itt jön képbe egy minimális elfogadás/tolerancia, ami ezekszerint például benned nincs meg.
"De az összes korlátozás csak ártalmas volt, mindegyiktől csak emelkedett a fertőzöttek száma."
Csak egy NAGYON kicsit gondolkozz, hátha menni fog: ha nincs semmiféle korlátozás, akkor hogyan alakultak volna a számok? Csökkentek volna? Stagnáltak volna? Kevésbé emelkedtek volna? Ugyanígy emelkedtek volna? Jobban emelkedtek volna? Esetleg SOKKAL jobban emelkedtek volna? Tehát se maszk, se kijárási korlátozás, semmi bezárva, semmi kötelezővé téve. Gondolkozz el, mielőtt válaszolsz, kérlek, remélem menni fog.
Lassan egy eve tart mar ez a szar! Mindenkinek lett volna ideje egy kicsit atreformalni az eletet es szakitani a berogzult szokasaival.
Igen! Ez a Karacsony nem olyan lesz mint szokott lenni, nem fogsz tudni ugy bevasarolni mint szoktal ... szervezd jol az eleted es ne a bolt elott csodalkozz majd ra, hogy mi a helyzet!
Egyszerű: 2022-ben választás van, most az idősektől, ahol a kormánypártiak aránya elég magas a mérések szerint, öngyilkosság lenne számukra társadalmi felelősségvállalást kérni, és az hogy korlátozzák őket. Semmi logika nincs ezekben, ez egy kizárólag politikai, populista lépés. Délben, kora délután ugyanúgy vannak telítve van a nyugdíjasokkal.
A tavaszi idősáv jó ötlet volt, de úgy hogy most nincsenek kötelezve abban csak az látszik hogy a nyugdíjas réteg "nyalása" fontosabb mint a valós védekezés. Kaptak 2 óra vásárlási idősávot, amit persze nem kötelező betartaniuk, miközben a 90%-uk egész nap bármikor ráérne, a 10% aki mondjuk dolgozik, munkáltatói igazolással igazolni tudná magát vasárlási idősávon kívül. De egyébként ezzel az alibi szabállyal kibasztak az aktív réteggel, akik dolgoznak, gyereket nevelnek, tanulnak, esetenként mind a 3 egyszerre.
"#12 Valamit összekavarsz de nagyon. Nem az idősek vannak korlátozva, hisz ők akkor mennek amikor akarnak, hanem az összes többi ember!"
Nem keverek én semmit. Pontosan tudom, hogy miről beszélek. És azt is, hogy a több millió embered nagyon nagy része a két kezén meg tudja számoni, hogy hányszor volt vásárolni az elmúlt 10 évben 9 és 11 között. És aki nem volt, jó eséllyel nem pont most kezdené el, az gyakorlatilag semmiben sincs korlátozva. Tudom: pont te vagy a százból egy.
Kérdező! Olvasd végig ezt a 16 választ (a magadéval együtt), mert ez a titok nyitja.
Az emberek egy része akkor is hülye, ha bármit lehet csinálni, meg akkor is, ha semmit se lehet. Ez egy ilyen ország. Ennek az intézkedésnek egyetlen célja van. Az értelmes idősek számára adni egy idősávot, amikor nem köp bele a levesükbe senki. Aki észnél van, ezzel meg tudja oldani szükségleteit, a többi meg úgyis reménytelen. A közelemben a patikában kizárólag az tartózkodhat, aki a kiszolgáló ablak előtt áll. Néha egy, néha két ablak van nyitva. Kint pedig néha 20-30 méteres sorok. Eltartott egy darabig, de ma már maximum egy embert kell kivárnom, ha szerencsém van, egyet se. Megfigyelés kérdése. Jó tudom, erre sokan képtelenek, ők másra is.
#17: elég ritka az állandó délutános, de nyilván van ilyen. Azt írod: elindítja a gyereket iskolába. Még ha el is viszi, max 8-tól még egy órája van bevásárolni. Délutános, tehát valószínűleg 2-re meg, 2 óra utazás, tehát 1 óra oda, legkésőbb fél 1-kor kell elindulnia, ha előbb kell beérnie a munkahelyi szabályok miatt. Azaz 11 után is van másfél órája. Persze lehet azt mondani, hogy 1-1.5 óra idő kevés például egy nagybevásárláshoz. De azért nem minden nap csinál az ember nagybevásárlást. A napi cuccok megvásárlása nagyon maximum 20 perc.
Persze, kellhet átszervezés. De mondjuk a másik ember iránti empátia az így a 21. században már nincs meg? Mert itt a járvány közben ez már elég sokszor előjött, hogy nincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!