Az, aki a hetvenes-nyolcvanas években a rendszer ellensége volt, az hogyan támogatja a mai rendszert?
10:
Na ja, Bródyt és Konczot nagyon kedvelte a Kádár-rendszer, főleg amikor az utóbbi azt a strófát énekelte, hogy aszongya:
"Ha én utca volnék, mindig tiszta lennék,
Minden áldott este fényben megfürödnék,
És ha egyszer rajtam lánckerék taposna,
Alattam a föld is sírva beomolna."
Nem értik, nem látják át a politikát. Nem mindenki volt olyan tanult, jól képzett a rendszerváltás előtti generációban. Nagyszüleim akkor is kommunistának vallották magukat, pedig kulákok voltak, és a rendszer konkrétan folytogatta őket, a pénzüket, földjüket elvették. De boldog kommunisták voltak, mert azt mondta a propaganda, hogy az a jó nekik (ismerős..?) Nagyszüleim most Fideszesek, mert azt mondja a TV, hogy ők megmentik a népet.
Tehát akik nem annyira művelt, kritikus gondolkodók (sajnos nagyszüleimnek nem volt lehetőségük tanulni, szegények voltak), azok minden rendszernek elhiszik azt, amit éppen propagál. Egyébként Rákosi, Kádár és Orbán nem megy annyira szembe egymással, van egy közös ideológiai elem: "hülye libsi, hülye nyugat, újabban:hülye külföldi vállalatok". Ez lényegében összeköti a mai politikát a szocializmussal.
11
Igen, vaskosan kivételezettek voltak a kádár rendszer alatt.
A Konczból csinálták az első milliomost, a semmi hangjával, ugye. A gyagya Bródy meg zászlóként pont azt nem tette volna, ami a zászló lényege, a LOBOGÁS.
Írhatott is akármit, az ő fajtája miatt jártak tankok az utcákon, az ő fajtája okozta eddig a kárt az országnak.
14
Véletlenül se a tényeket nézd, mert kiderül, hogy nem figyeltél annak idején, és átvertek.
16:
Dalszövegeket írt, még az Illés Lajos is félt a szövegeitől. Hogy baja esik a zenekarának.
16
Hát éppen ez az, semmit, sőt kiszolgálta a kiszt.
Egyszer falból bevitték a rendőrségre, mert hát gyanús lett volna, ha kihagyják, azóta is azt emlegeti.
Milyen "szövegeitől" félt az Illés (is?) ?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!