Ha lesz oltás, támogatnád, hogy aki nem oltja be magát, az tegyen ki magára egy sárga (vagy más színű) csillagot kötelező módon, hogy tudni lehessen, kire vonatkoznak a korlátozások?
Azért kérdeztem, mert sok helyen láttam ezt az "eszmefuttatást" és kiváncsi lettem, hogy mi az embereknek a véleménye erről. Egy szóval nem mondtam, hogy jó ötletnek tartanám.
5:
"3, ez akkor igazságos, ha lehet vakcinát választani."
Értem, mire gondolsz.
Én úgy tudom, a kormánynak mindegy, honnan van, csak ellenőrzött minőségű legyen. És azért néznek kelet felé, mert onnan hamarabb tudnak behozni. Vagyis hamarabb lehetne átoltani a lakosságot, és végre megszüntetni ezeket a korlátozásokat. Az EU ki tudja, hogyan osztja el a hozzá bejövő mennyiséget, és lehet, hogy ismét a régi tagországok fognak előnyt élvezni (mint általában).
Nyilván, pár hónappal később lesz nyugati vakcina is, ill. ha te külföldről előbb meg tudod szerezni, akkor az a tiéd, és beoltanának vele.
Ha többfajta vakcina is rendelkezésre áll, én nem vagyok ellene, hogy válasszon, aki akar. Legalábbis a készlet erejéig.
Kérdező, igazad van, valóban nem írtad hogy jó ötletnek tartanád a dolgot. Elnézést, ha megbántottalak :D
De akik az ilyen eljárásokat kultiválják továbbra is betegek, és vagy nem jártak töri órára, vagy fordítva értelmezték.
9.voltam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!