Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ez hogy van ebben a Qva...

Ez hogy van ebben a Qva országban? A fideszes Hajdú Péter 280 milliót akart sikkasztani de rajta kapták ő visszadta + "bocsika" és semmi nem történt..?

Figyelt kérdés
[link]
2020. dec. 8. 14:38
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
0%

A pénzt visszaadta, az állam kára megtérült (sőt, gondolom, ilyenkor büntetőkamatokkal együtt kell, szóval jócskán ráfizetett Hajdú és nyert az állam). Az állam pedig, amelyik máskor örülhet, ha végrehajtóval a kár töredékét be tudja hajtani, cserébe nem akarta börtönbe küldeni.

Végül is a pénz mindig pótolható, a pénzzel kapcsolatos bűn jóvá tehető. Az nem pótolható, nem tehető jóvá, ha valaki (gondatlanságból vagy szándékosan) megöl vagy nyomorékká tesz valakit.

2020. dec. 8. 14:45
 2/15 A kérdező kommentje:
Értem, ha átlagos állampolgárként teszem akkor kapok 5 év letöltendőt ha Hajdú Péterként teszem akkor semmi gond, befizetek plusszba 5 milcsit zsebből és még az állam kér elnézést....
2020. dec. 8. 14:50
 3/15 anonim ***** válasza:
97%

1: aha, tehát én nyugodtan lophatok, aztán ha majd észreveszik, akkor legfeljebb visszaadom és gond megoldva, büntetés nem jár. Ha meg nem veszik észre, akkor meg jól jártam?

Nem is értem miért nem lop akkor mindenki. Bár az ország jó része már régóta ezt teszi (számla nélkül elvégzett munkák, adócsalás, adóelkerülés, stb.)

2020. dec. 8. 14:52
 4/15 anonim ***** válasza:
0%

Miért kapnál 5 év letöltendőt?

Ha agyonversz egy idős asszonyt, hogy elvedd a pénzét, akkor kapsz 5 évet. Ezért írtam, hogy a pénzbeli bűncselekmény jóvá tehető, de egy ember megölése nem. Logikus, hogy előbbit enyhébben, utóbbit súlyosabban büntetik.

2020. dec. 8. 14:54
 5/15 A kérdező kommentje:
Akkor 3-at, 28
2020. dec. 8. 14:55
 6/15 A kérdező kommentje:
Jó akkor majd lopok 280 milliót, ha nem kapnak el megtartom, ha elkapnak majd rád hivatkozom. Idióta!
2020. dec. 8. 14:57
 7/15 anonim ***** válasza:

Biroi iteletnel merlegelnek:

-beismero vallomas (jopont)

-okozott kar megterulese (jopont)

-bla-bla-bla (jopont)

Minél tobb jopontot szed ossze valaki, attol fuggoen enyhul az itelete.

2020. dec. 8. 15:16
 8/15 anonim ***** válasza:
Ha nem lett volna pénze, hát ledugatja magán.
2020. dec. 8. 15:18
 9/15 anonim ***** válasza:
Bironak van egy kerete, pl. 1-5 ev, vagy 2-8 ev, vagy 5-10 ev … stb. Ezen belul a biro dont, hogy szamba veve a sulyosbito es enyhito korulmenyeket, a buntetest hova helyezi el az adott kereteken belul.
2020. dec. 8. 15:19
 10/15 A kérdező kommentje:

egy jogpontot kihagytál: a fideszes kötődés!

mondjuk Zuschlag miért kapott letöltendőd, nem ismerte be? nem adta vissza lóvét? vagy???

2020. dec. 8. 15:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!